Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

1001 curiositats de les colònies industrials de Catalunya

Colomer, Pere
1001 curiositats de les colònies industrials de Catalunya
1001 curiositats de les colònies industrials de Catalunya

1001 curiositats de les colònies industrials de Catalunya

Colomer, Pere
22,00€
Disponible

La Catalunya de la segona meitat del segle XIX, va veure néixer un nou model de desenvolupament industrial, molt concentrat a les vores de dos dels seus rius, el Ter i el Llobregat, del qual encara avui queden abundants i importants testimonis: la colònia industrial. Poques vegades, un fenomen econòmic iniciat fa més de 150 anys, ha deixat t...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
EncuadernaciónLa Catalunya de la segona meitat del segle XIX, va veure néixer un nou model de desenvolupament industrial, molt concentrat a les vores de dos dels seus rius, el Ter i el Llobregat, del qual encara avui queden abundants i importants testimonis: la colònia industrial. Poques vegades, un fenomen econòmic iniciat fa més de 150 anys, ha deixat tanta petjada en el nostre territori. Més enllà del que aquest model va significar per la societat i l'economia catalana des de 1850 fins 1970 aproximadament, les colònies industrials contribueixen a donar forma al paisatge actual d'una part de la Catalunya interior.


L'interès que des de fa uns anys ha aparegut a Catalunya per la temàtica de les colònies industrials, no és fruït només de la voluntat de recuperació d'una part molt significativa del nostre patrimoni històric, sinó de la necessitat d'entendre avui mateix, la geografia d'una part del nostre país que ha conformat també, formes de vida i identitats particulars.


El llibre s'inicia amb una introducció genèrica explicant l'origen i característiques de les colònies industrials catalanes. El cos de l'obra presenta els diferents trets definitoris d'una colònia industrial, des del punt de vista econòmic, tècnic, social, cultural, arquitectònic... Cadascun d'aquests trets formarà un capítol i és dins de cada capítol on desenvoluparem casos relatius a colònies industrials concretes. Finalment per acabar inclou una presentació geogràfica de les colònies industrials de les que parla el llibre, amb una breu fitxa de cadascuna i una proposta d'itinerarisde visita.