Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

A peu per la Gavarra marítima

Teixidor Palau, Ricard
A peu per la Gavarra marítima
A peu per la Gavarra marítima

A peu per la Gavarra marítima

Teixidor Palau, Ricard
10,70€
Consulte disponibilidad
Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Teixidor i Palau, Ricard
Ricard Teixidor i Palau va néixer a Aiguaviva del Gironès l'any 1950. Quan tenia 5 anys va anar a viure a Brunyola, un poble de la Selva. Estudià el batxillerat a Santa Coloma de Farners, i després va cursar el Magisteri a Girona. És mestre des de l'any 1971 i sempre ha exercit com a tal. Actualment està casat, té dues filles, viu a Salt i treballa en una escola de Girona. L'excursionisme, la natura, la música i la fotografia han estat les seves afeccions de sempre. Des de fa uns cincs anys, també es dedica a fer treballs de recerca històrica. Ja de ben jovenet va descobrir el Pirineu català. Un parell de vegades a l'any fa algun cim i encara no ha acabat de conèixer-lo tot. Les Gavarres, en canvi, tot i ser més properes al seu lloc de residència habitual, les ha descobertes no fa més de deu anys. Tot va començar a partir de l'any 1991, quan passava - i encara passa- les vacances d'estiu a Palamós, i va començar a fer excursions a punts propers a la costa. Fruit d'aquestes caminades sorgí el treball A peu per la Gavarra marítima, que l'any 1999 fou mereixedor de la tercera edició del Premi Lluís Esteve.
Aquest llibre proposa 15 propostes d'excursions pel massís de les Gavarres que dóna al mar i per un petit sector del massís de Begur. Són excursions adreçades als amants de la natura que vulguin descobrir coses noves en unes muntanyes que, malauradament, no sempre han estat preuades. Dotze de les excursions parteixen de poblacions costaneres i retornen al punt de sortida; dues, proposen un recorregut lineal¿; i, l'última, és una travessa des de Santa Cristina fins a la Fonteta. Totes responen al mateix esquema: descripció del trajecte d'anada, la fita (una ermita, un dòlmen, un cim o qualsevol paratge d'especial interès paisatgístic) i la descripció del trajecte de tornada. Les ressenyes es completen amb cronometratges, fotografies, dibuixos i mapes.