Shopping Cart

Il·luminacions. Una temporada a l'infern

Autor Arthur Rimbaud / Josep Palau i Fabre

Editorial EDICIONS PROA

Il·luminacions. Una temporada a l'infern
-5% disc.    21,90€
20,81€
Save 1,10€
Available online, receive it in 24/48h working days

Do you want to pick it up at the bookstore?
Free shipping
Mainland Spain
  • Publisher EDICIONS PROA
  • ISBN13 9788419657176
  • ISBN10 8419657174
  • Type BOOK
  • Pages 320
  • Collection A tot vent #785
  • Published 2023
  • Language Catalan
  • Bookbinding Board

Il·luminacions. Una temporada a l'infern

Autor Arthur Rimbaud / Josep Palau i Fabre

Editorial EDICIONS PROA

-5% disc.    21,90€
20,81€
Save 1,10€
Available online, receive it in 24/48h working days

Do you want to pick it up at the bookstore?
Free shipping
Mainland Spain

Book details

Un dels llibres que inauguren la modernitat poètica.

Arthur Rimbaud va marcar, amb Baudelaire i Verlaine, el pas de la poesia romàntica a la poesia moderna. Ningú com ell exemplifica tan bé la biografia del poeta precoç i maleït, del geni. La seva aventura vital i el seu concepte d’alquímia poètica han marcat per sempre més la literatura contemporània. Arthur Rimbaud (Charleville, 1845 - Marsella, 1891) va escriure una obra poètica innovadora, brillant i enormement influent entre els quinze i els vint-i-un anys, que va culminar amb dues obres visionàries: els poemes en vers i en prosa d’Il·luminacions, treballats com joies insòlites, i la trasbalsadora i inoblidable confessió titulada Una temporada a l’infern.

 

Per Josep Palau i Fabre, la lectura i la traducció de l’obra de Rimbaud va ser una experiència transcendental, recollida en l’estudi preliminar i les notes que acompanyen el volum. L’edició bilingüe permet comprovar la fidelitat de Palau a l’esperit del mític poeta francès. Segons Paul Claudel, “un místic en estat salvatge”. Per Albert Camus,“un poeta gran i admirable, el més gran del seu temps, oracle fulgurant”.

 

Aquesta obra ha rebut un ajut a l'edició del Ministerio de Cultura y Deporte.

 

Arthur Rimbaud (Charleville, 1854 – Marsella, 1891) va manifestar de seguida una rebel·lia iun inconformisme totals. Dotat d’una rara precocitat intel·lectual, va fugir de casa a disset anys iva dur una vida bohèmia. Es va relacionar amb els grans poetes francesos de l’època i vaemprendre una revolució poètica que comportava una ruptura amb la tradició i amb lesconvencions. Va viatjar per Anglaterra i Bèlgica amb el seu company Verlaine, que el vaferir d’un tret de pistola. A Una temporada a l’infern (1873) fa un comiat al·lucinat de laliteratura i de la rebel·lió. Els poemes en prosa d'Il·luminacions, la majoria anteriors,representen la culminació de la seva evolució poètica. Després d’aquestes dues obresmestres, va deixar del tot d’escriure i va emprendre una llarga sèrie d’aventures i viatgesque el van portar a Java, Aràbia i Abissínia, etc. Va tornar a França malalt, i va morir mesosdesprés als trenta-set anys. Ha esdevingut una figura mítica per a totes les generacions posteriors.
Josep Palau i Fabre (Barcelona, 1917-2008) ha estat una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps. Gràcies a la seva relació amb autors com Federico García Lorca, Antonin Artaud, Octavio Paz i molts d'altres, va saber connectar la cultura catalana amb els corrents literaris i artístics més importants del segle XX. Palau i Fabre va ser poeta, dramaturg, contista i assagista, sempre amb una veu personal i amb una obra d'una gran càrrega passional. També va ser un estudiós de la pintura, i molt especialment de l'obra de Pablo Picasso, a la qual dedicà més de vint llibres (alguns d'ells traduïts a una desena de llengües), essent considerat internacionalment com un dels especialistes més prestigiosos en la seva obra. El 1999 li va ser atorgat el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.