Cesta de la compra

Entre el celler i la taverna. Un recorregut per les bodegues de barri de la ciutat de Barcelona

Autor Bernat Fàbregas / Joan Roura / Albert Marín / Olga Llobet / Laura Camps

Editorial GENERALITAT DE CATALUNYA

Entre el celler i la taverna. Un recorregut per les bodegues de barri de la ciutat de Barcelona
-5% dto.    12,00€
11,40€
Ahorra 0,60€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial GENERALITAT DE CATALUNYA
  • ISBN13 9788439396307
  • ISBN10 8439396309
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 178
  • Año de Edición 2018
  • Idioma Castellano
  • Encuadernación Rústica con solapas

Entre el celler i la taverna. Un recorregut per les bodegues de barri de la ciutat de Barcelona

Autor Bernat Fàbregas / Joan Roura / Albert Marín / Olga Llobet / Laura Camps

Editorial GENERALITAT DE CATALUNYA

-5% dto.    12,00€
11,40€
Ahorra 0,60€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

El llibre ofereix una mirada panoràmica als orígens, transformacions i imaginaris urbans associats a les bodegues, enteses com la institució social per antonomàsia de la Barcelona popular. La investigació s’interessa especialment pel rol de les bodegues en la producció i reproducció del teixit veïnal i associatiu del seu entorn immediat, el barri. Examina, també, aspectes microsociològics com la configuració del seu ambient moral i les seves lògiques de sociabilitat entre parroquians.

L’enfocament eminentment etnogràfic posa de manifest la complexitat i diversitat de formes adoptades per les bodegues en l’actualitat i confirma la seva vigència com a espai de referència física i simbòlica de la trama de la ciutat. La recerca projecta també dades inesperades, com la revifalla econòmica de les bodegues com a conseqüència d’actors socials històricament desvinculats d’aquest univers (joves, migrants, dones, etc.), la seva reconversió a models alternatius de negoci que matisen els límits de la tradició (bars de nit, vinoteques, cooperatives, etc.), o l’aterratge entre la parròquia de segments poblacionals inesperats (moderns, turistes, gourmets, etc.). En definitiva, lluny d’idealitzar les bodegues com a establiments atrapats en un temps mític o de titllar-les amb el caducat concepte evolucionista de “supervivència”, aquesta investigació procura donar compte de les seves condicions de possibilitat i existència en la Barcelona contemporània.