Cesta de la compra

Hélène: passió i mort
-5% dto.    20,00€
19,00€
Ahorra 1,00€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial EDITORIAL GREGAL (CESÓ ACTIVIDAD FEBRERO 2020)
  • ISBN13 9788417660451
  • ISBN10 8417660453
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 298
  • Colección Novel·la (Gregal)
  • Año de Edición 2019
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica con solapas
  • Audiencia General / "Trade"
-5% dto.    20,00€
19,00€
Ahorra 1,00€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Hélène: passió i mort és una novel·la de personatges, amb profunds conflictes interns, basada en fets reals. Transcorre a Suïssa, especialment a la ciutat de Ginebra.
L´Hélène, una dona culta i apassionada, després d´un desengany amorós, optarà per un matrimoni amistós gairebé altruista, però al cap d´uns anys viurà una relació d´amor com n´hi ha poques, una aventura intensa i única que li donarà tres fills.
Un cop morta la protagonista, la trama es desplega en dos arcs temporals: un present des del qual els fills i la germana reconstrueixen el passat mitjançant els seus propis records i la lectura de cartes, diaris i testaments; i un passat en què assistim a la vida de l´Hélène, des del seu primer amor fins a la decrepitud.
Aquesta reconstrucció del passat condueix els fills a entendre i reconciliar-se amb la mare.
La música també té un rol important en aquesta novel·la, molt especialment el lied de Brahms Von ewiger liebe, que per a la parella protagonista és com un himne, una declaració de principis.

Maria Clara Forteza i Albet va ser alumna de l´Escola del Parc del Guinardó i això la va marcar profundament. Allà va desvetllar les seves aptituds intel·lectuals i artístiques.
De molt jove va fundar l´Escola Reina Elisenda de Barcelona: una escola catalana en època franquista amb la voluntat de transmetre valors humans i sensibilitat artística. L´ha dirigida durant quaranta-sis anys.
També va estudiar piano al Conservatori, belles arts a l´Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i dansa a l´Institut del Teatre.
Conèixer i aprofundir en la personalitat dels éssers humans sempre han estat el principal objecte del seu interès. En el terreny de les arts plàstiques, sempre ha mostrat una extraordinària facilitat pel retrat. Haver dirigit una escola i escoltat tantes persones del seu voltant li ha donat peu a connectar amb personalitats molt diverses.
Amor sense clixés (2012) és el seu primer llibre i encara que és autobiogràfic s´assembla més a una novel·la que a unes memòries. Hélène: passió i mort és la seva primera incursió en la narrativa.