Cesta de la compra

Juny
-5% dto.    22,00€
20,90€
Ahorra 1,10€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial EL RAYO VERDE · RAIG VERD
  • ISBN13 9788416689873
  • ISBN10 8416689873
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 288
  • Colección CATALAN #33
  • Año de Edición 2019
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica
  • Audiencia General / "Trade"
-5% dto.    22,00€
20,90€
Ahorra 1,10€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Gerbrand Bakker ha guanyat nombrosos premis, entre els quals trobem el Premi IMPAC, el Premi Llibreter o l'Independent Foreign Fiction Prize, i ha consolidat la seva trajectòria amb només quatre novel·les, totes traduïdes a més de vint llengües arreu del món.

Un calorós dia d'estiu del 1969, tot el poble està preparat per rebre la visita de la Reina Juliana. És una celebració inoblidable, però just quan la monarca està a punt d'entrar al cotxe per marxar, arriben la Hanne Kaan i la seva mare. La Reina, en una acció inesperada, torna enrere, acaricia la galta de la nena i ofereix la mà a l'Anna Kaan.

Anys més tard, en Jan Kaan torna a casa per arreglar algunes coses i de nou se sent aclaparat per la ràbia. Ja és hora d'arribar al fons de la qüestió. Juny segueix amb un detall fascinant i tendre la propagació del dolor en una comunitat, una família i diverses generacions.

Gerbrand Bakker (Wieringerwaard, Països Baixos, 1962) és filòleg i escriptor. Abans de dedicar-se a l'escriptura va treballar traduint obres de l'anglès a l'holandès i subtitulant documentals de natura i sèries de televisió. També és un dels autors del Diccionari etimològic de l'holandès, del qual diu que és un treball dur i honrat, com la jardineria.

Per la seva primera novel·la, A dalt tot està tranquil (2012), va rebre molts guardons com el Premi IMPAC i el Premi Llibreter, mentre que per Deu oques blanques (2013) va ser guardonat amb l'Independent Foreign Fiction Prize 2013. Les pereres fan la flor blanca (2015) va guanyar el Premi Protagonista Jove al millor llibre de l'any en la categoria de 15-16 anys. Juny (2019) completa tota la seva obra narrativa traduïda al català.

Tot i ser un autor molt poc prolífic, les seves obres han estat traduïdes a més de vint llengües, i s'ha convertit en un d'aquells rars casos en què l'èxit de vendes va lligat a un gran reconeixement de la crítica.

Amb aquesta novel·la, la més ambiciosa fins el moment i la que té més probabilitats d'acabar al més alt de les llistes dels llibres més venuts, en Bakker s'assegura un lloc entre els millors escriptors vius del món.
Irish Examiner

Quan el primer llibre d'en Gerbrand Bakker va guanyar el Premi IMPAC, era evident que una nova veu segura i madura havia sorgit en la ficció europea.
The Guardian

En Bakker té molts talents; un estil narratiu precís, una oïda supèrbia pel diàleg, una ironia abundant, i l'habilitat de moure's profundament sense aventurar-se en el sentimentalisme.
The Irish Times

En Bakker torna a demostrar que és un mestre de la creació d'atmosferes [...] és un escriptor de cap a peus.
Trouw

El retrat de la família Kaan és impressionant, per no dir profundament commovedor. [...] Juny és una novel·la desgarradora, amb un to completament propi.
Dagblad van het Noorden

El lector creix en un llibre d'en Bakker, perquè els personatges d'aquests llibres també creixen; sí, es converteixen en figures memorables.
Arie Storm, Het Parool

És un altra obra sorprenent: tranquil·la, meditativa, definida per la seva tendresa i compassió.
Billy O'Callaghan, Irish Examiner

Más libros de Gerbrand Bakker, Maria Rosich