Cesta de la compra

La cuina tradicional dels bolets

Autor Jaume Carles Font

Editorial COSSETANIA EDICIONS

La cuina tradicional dels bolets
-5% dto.    10,95€
10,40€
Ahorra 0,55€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial COSSETANIA EDICIONS
  • ISBN13 9788490342428
  • ISBN10 8490342423
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 240
  • Colección PORT·TIL #
  • Año de Edición 2014
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Materias

Recetarios

La cuina tradicional dels bolets

Autor Jaume Carles Font

Editorial COSSETANIA EDICIONS

-5% dto.    10,95€
10,40€
Ahorra 0,55€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Carles i Font, Jaume
L'autor neix a Mataró el 10 e uny de 1951. Envoltat per la tradició de la vida rural, des de ben jove mostra especial interès pels bolets. Aquesta afecció el porta a esbrinar-ho tot sobre els fongs. L'any 1978 realitza un estudi prelimar sobre els fongs macroscòpics de la comarca del Maresme. El 1982 publica el resultat dels seus primers estudis en el llibre Els bolets del Maresme. L'any 1988 publica Anem a buscar bolets, que fa recull de tots els aspectes dels fongs superiors més comuns (comestibilitat, morfologia, hàbitats), i inclou un extens capítol sobre les principals intoxicacions amb fongs. El 1989 publica el llibre Cuinem els bolets que recull nombroses receptes de la cuina popular dels bolets arreu de Catalunya. L'any 1990, junt amb el seu company Fermí Roca, proposa el descobriment d'una nova espècie de fong trobada al Maresme, Clitocybe maresma Carles-Roca, que es caracteritza per tenir el peu completament pla; diverses entitats micològiques de França, com ara la société Mycologique de France i l'Station d'Estudes Mycologiques en Baie de Somme, confirmen l'originalitat de la descoberta. Col·labora en diversos informatius locals, en els quals destaca en la labor de divulgació dels fons. 
Si volem parlar de cuina catalana estem obligats a parlar de bolets. Els bolets són un element molt viu dins la cultura gastronòmica del poble català. Són presents sobretot en la cuina de pagès, en la qual, sense preferències, qualsevol espècie comestible s'utilitza per elaborar la majoria dels plats de la cuina tradicional. Els secrets gastronòmics de l'àvia i de les mestresses de casa es troben reflectits en aquest llibre, el qual conté receptes inèdites recuperades d'arreu de la geografia catalana. L'afeccionat a la cuina hi trobarà unes receptes originals, senzilles i de fàcil preparació, així com un extens capítol que explica els diversos mètodes de conservació. El llibre inclou trenta-dues làmines a tot color que reprodueixen els bolets utilitzats en la cuina catalana.

Materias

Recetarios