Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Dues vides

Seth, Vikram
Dues vides

Dues vides

Dues vides

Seth, Vikram
23,00€
Consulte disponibilidad

Vikram Seth (Calcuta, 1952) és poeta, novel·lista, traductor i, sobretot, un dels artífexs del boom de la literatura angloíndia. Seth és un dels pocs escriptors contemporanis capaços d'integrar el món d'Orient en el d'Occident. Va estudiar política, economia i filosofia a Oxford i va treballar en una tesi sobre la demografia de la Xi...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Vikram Seth (Calcuta, 1952) és poeta, novel·lista, traductor i, sobretot, un dels artífexs del boom de la literatura angloíndia. Seth és un dels pocs escriptors contemporanis capaços d'integrar el món d'Orient en el d'Occident. Va estudiar política, economia i filosofia a Oxford i va treballar en una tesi sobre la demografia de la Xina rural per la Stanford University. Ha viatjat per la Xina, el Tibet i el Nepal. Ha publicat amb gran èxit Música constant (Empúries, 2000) i Un bon partit, que va convertir-lo en un dels autors més importants de l'últim terç del segle XX.


Després de l'homenatge a la música clàssica en la magistral novel·la Una música constant, Dues vides reprèn un dels temes centrals de Vikram Seth: la família. Però, a diferència d'Un bon partit, una de les novel·les més aclamades de les últimes dècades, Dues vides gira a l'entorn de dues persones reals que van impressionar molt l'autor: Shanti i Henny. Shanti, el seu besoncle, va néixer a l'Índia i durant els anys trenta va estudiar odontologia a Berlín; allà va conèixer Henny, una jueva alemanya obligada a abandonar el país i deixar enrere la seva mare i la seva germana, víctimes a Auschwitz. En aquella època convulsa tots dos van iniciar una tempestuosa relació amorosa que desembocà en un casament a Londres, conclosa ja la guerra.

Allà, el 1969, és on l'autor conviu amb aquestes persones excepcionals i va descobrint de mica en mica les circumstàncies de les vides passades que, vistes amb la seva lupa, exhibeixen totes les grandeses i les misèries de qui ha fet front a l'horror i ha aconseguit sobreviure'l.

Escrit amb l'estil ters i evocador que li és propi, i amb ritme àgil i cinematogràfic, Dues vides és alhora una autobiografia, un retrat de dos éssers extraordinaris, una radiografia del segle XX i una lúcida anàlisi dels camins tortuosos de la història contemporània, en una obra esplèndida en la qual l'exactitud del retrat no resta dramatisme ni la veritat retalla sentit de l'humor.