Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más
4 de mayo

Mahatma Gandhi

Rolland, Romain
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi

Rolland, Romain
18,00€
Consulte disponibilidad

Un clàssic que suposa la introducció de l'univers de Gandhi a OccidentL'obra de Romain Rolland, Mahatma Gandhi, escrita el 1923, enceta la col·lecció «Clàssics de la pau i de la noviolència», per motius prou rellevants: va ser la presentació de Gandhi a Occident, reuneix dos grans noms i ha esdevingut tot un clàssic.
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Un clàssic que suposa la introducció de l'univers de Gandhi a Occident
L'obra de Romain Rolland, Mahatma Gandhi, escrita el 1923, enceta la col·lecció «Clàssics de la pau i de la noviolència», per motius prou rellevants: va ser la presentació de Gandhi a Occident, reuneix dos grans noms i ha esdevingut tot un clàssic.
En aquest cas, es presenta la traducció al català que l'any 1930 en va fer la desapareguda editorial Políglota de la mà d'Octavi Renart i amb un pròleg de Francesc Macià signat a Brussel·les l'11 de setembre d'aquell any. Qui va tenir la idea de l'edició, del pròleg i qui va triar el moment improbablement casual? Per donar continuïtat a la intuïció d'aquella primera edició, l'actual inclou un text d'Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.

Mohandas K. Gandhi (1869-1948)
És el màxim referent universal de tots els temps de la lluita no violenta per la justícia i la pau. Figura gegantina i propera en el temps, Gandhi, que fa de la no-violència un mètode radical de lluita per a la transformació social, és la demostració de l'immens poder de la persona quan aquesta decideix créixer per dins i treballar cap a fora, enfortir-se un mateix per servir als altres. Gandhi ve a mostrar que la capacitat de la persona per transformar el món no té més límits.

Romain Rolland (1866-1944)
Professor, musicòleg, literat i intel·lectual francès. Dotat d'una enorme sensibilitat artística i profundament espiritual, va desenvolupar un compromís actiu amb la justícia social i la pau. Premi Nobel de Literatura el 1915. La seva vida va ser una recerca ètica i estètica on la veritat i la bellesa són complementàries. En un cert moment va creure que la guerra era inaturable, excepte si es produïa l'eclosió d'algun moviment poderós i imprevist a favor de la pau amb justícia. I jugà la carta de Gandhi.

La col·lecció «Clàssics de la pau i de la noviolència»
Coeditada conjuntament entre l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Angle Editorial, vol ser una aportació contínua que doni a conèixer, persones, idees, compromisos i accions que per la seva importància objectiva i per el seu potencial inspirador han esdevingut referents en la implantació progressiva de la cultura de la pau i la consegüent eradicació de la violència sociopolítica.