Cesta de la compra

Pau Casals: Escrits i discursos sobre la pau

Editorial ANGLE EDITORIAL

Pau Casals: Escrits i discursos sobre la pau
-5% dto.    19,50€
18,53€
Ahorra 0,98€
Disponibilidad limitada, recíbelo en 7 días. Uno de nuestros libreros lo conseguirá para ti.
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial ANGLE EDITORIAL
  • ISBN13 9788415002277
  • ISBN10 8415002270
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 240
  • Colección Clàssics de la pau i la noviolència
  • Año de Edición 2009
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Pau Casals: Escrits i discursos sobre la pau

Editorial ANGLE EDITORIAL

-5% dto.    19,50€
18,53€
Ahorra 0,98€
Disponibilidad limitada, recíbelo en 7 días. Uno de nuestros libreros lo conseguirá para ti.
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Els escrits on el català més universal deixa escrita la seva consciència cívica més rellevant
La vida i l'obra de Pau Casals són conegudes internacionalment per la categoria d'aquest català universal que esdevingué un dels músics més destacats del segle XX i alhora un dels personatges públics amb consciència cívica més rellevant. El llibre presenta, per primera vegada, els seus escrits, biografies o cartes que mostren la seva cara més lluitadora i solidària. L'historiador Josep M. Figueres ha cercat els textos, escrits i parlaments més rellevants per mostrar la trajectòria pública, social i musical del genial vendrellenc.
Es presenta gairebé un centenar de textos de l'etapa madura de Casals dels anys vint fins a la seva mort, amb el gruix a l'exili. El seu fons, el seu llegat és ple de papers polítics on apareix la voluntat d'un demà millor de llibertat especialment, per la seva Catalunya, doblement perseguida, per demòcrata i per tenir una llengua i cultura diferent.

Pau Casals
Segons Joan Alavedra fou el català més universal del segle. La seva dilatada vida arribà a la plenitud artística ja el 1900, aclamat com a violoncel·lista excepcional i viatjant per tot Europa amb èxits de públic i crítica. El seu combat cívic per la pau, la llibertat dels pobles i la cultura catalana perseguida pel franquisme va esdevenir un punt de referència internacional i el seu Cant dels Ocells es va convertir en un crit per la pau al món.

Josep M. Figueres
Historiador i professor d'història del periodisme a la UAB, s'ha centrat en l'estudi del catalanisme polític i, especialment, de la premsa catalana, amb títols com: La Renaixensa (1981), Diari Català (1999), Premsa i nacionalisme (2002), Veus de l'exili (2005) o Entrevista a la guerra (2007). És director de les revistes Gazeta i Materials d'història de Catalunya. Les seves darreres obres són l'edició de l'obra completa de Valentí Almirall (2009) i les cròniques de guerra de Lluís Capdevila.

La col·lecció «Clàssics de la pau i de la noviolència»
Coeditada conjuntament entre l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Angle Editorial, vol ser una aportació contínua que doni a conèixer, persones, idees, compromisos i accions que per la seva importància objectiva i per el seu potencial inspirador han esdevingut referents en la implantació progressiva de la cultura de la pau i la consegüent eradicació de la violència sociopolítica.

Más libros de Josep Maria Figueres