Cesta de la compra

La salut espiritual: neurociència i qualitat mental

Autor Ramon Maria Nogués

Editorial FRAGMENTA EDITORIAL

La salut espiritual: neurociència i qualitat mental
-5% dto.    21,50€
20,42€
Ahorra 1,07€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial FRAGMENTA EDITORIAL
  • ISBN13 9788415518426
  • ISBN10 8415518420
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 328
  • Colección ASSAIG #36
  • Año de Edición 2016
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

La salut espiritual: neurociència i qualitat mental

Autor Ramon Maria Nogués

Editorial FRAGMENTA EDITORIAL

-5% dto.    21,50€
20,42€
Ahorra 1,07€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

La salut espiritual forma part de la salut mental i, per tant, simplement de la salut. La recerca espiritual ha de ser un camí d'alliberament, de donar sentit a la vida, de proposar visions de la realitat que possibilitin les actuacions responsables de cadascú envers els altres, la societat humana i la preservació de la integritat de la Terra. Aquesta perspectiva creativa de l'espiritualitat és possible i, fins i tot, urgent.

Aquest llibre aporta algunes reflexions a propòsit de la necessària, luxosa i enriquidora recerca de l'espiritualitat. Ho fa amb una referència clara a la neurobiologia, però sense que aquesta forma d'aproximació pretengui convertir-se en la referència central del món espiritual. La neurobiologia i l'espiritualitat són dos instruments excel·lents per conèixer i fer funcionar adequadament el món mental humà de manera que la persona pugui apreciar el goig de viure.

Ramon M. Nogués (Barcelona, 1937) és catedràtic emèrit de la Unitat d'Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet estudis de pedagogia, filosofia i teologia a Navarra i Salamanca, i és doctor en biologia per la Universitat de Barcelona. Treballa en genètica de poblacions, especialment en poblacions humanes aïllades. Ha estudiat temes de neurobiologia evolutiva i ha col·laborat en equips interdisciplinaris de neuropsiquiatria amb la Fundació Vidal i Barraquer. En aquest context ha analitzat qüestions relatives a la neurobiologia de la religiositat. Ha intervingut en estudis de bioètica i en comissions oficials sobre aquesta disciplina. És escolapi des del 1955 i prevere des del 1961. A Fragmenta ha publicat el llibre Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (2007), Cervell i transcendència (segona edició: 2015) i La salut espiritual (2016), i ha tingut cura de l'obra col·lectiva Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008). És assessor de la col·lecció Introduccions de Fragmenta Editorial.

Más libros de Ramon Maria Nogués, Isabel (Ed) Gómez Acebo, Trinidad León, Antonio Carlos Domínguez Brito