Cesta de la compra

Les set vides de Pere Romeu

Autor Josep Bargalló

Editorial ACONTRAVENT

Les set vides de Pere Romeu
-5% dto.    23,00€
21,85€
Ahorra 1,15€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial ACONTRAVENT
  • ISBN13 9788415720195
  • ISBN10 841572019X
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 453
  • Colección acontravent #20
  • Año de Edición 2016
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica con solapas

Les set vides de Pere Romeu

Autor Josep Bargalló

Editorial ACONTRAVENT

-5% dto.    23,00€
21,85€
Ahorra 1,15€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Les set vides de Pere Romeu L'obra

Pere Romeu (Torredembarra, 1862-Barcelona, 1908) va ser un personatge omnipresent en la vida pública de la Catalunya modernista. Fill, nét, besnét i rebesnét d’indians, va ser la cara visible d’Els Quatre Gats i el promotor de les primeres exposicions de Picasso, però també va dirigir clubs esportius, va fer de mestre d’esgrima i de fotoperiodista, de concessionari d’automòbils i de pilot de cursa.

La seva amistat amb Ramon Casas, nascuda de joves, es va veure immortalitzada en el "Tàndem", esdevingut icona d’aquell tombant de segle.

La seva biografia és exemplar dels extraordinaris canvis que es van viure en el vuit-cents: si el seu avi havia dut esclaus negres de Puerto Rico, ell va anar a fer de titellaire a Chicago i va construir un dels primers prototipus d’automòbil de competició de casa nostra.

A Les set vides de Pere Romeu s’esquerden molts tòpics sobre la bohèmia modernista i es ressegueix la influència d’una nova burgesia en la consolidació d’una Barcelona innovadora i creativa, però també en les seves contradiccions socials. D’uns indians que van voler bastir una capital europea. Entre Torredembarra i París.

L'autor:

Josep Bargalló (Torredembarra, 1958) és llicenciant en Filologia per la UB i màster en Estudis Catalans per la URV.

Va ser conseller d’Ensenyament i primer del Govern de la Generalitat (2003-2006) i director de l’Institut Ramon Llull (2006-2010). Ha publicat nombrosos llibres sobre història cultural, teoria i retòrica literària i cultura popular i tradicional. Va començar a investigar i publicar sobre la biografia de Pere Romeu el 1984 i aquest llibre és el resultat d’anys de recerca en arxius, biblioteques i hemeroteques.