La cuina de pagès. Receptes tradicionals del món rural
Editorial EL FARELL EDICIONS
España peninsular
Aquest llibre és el primer en què, de forma explícita, es reivindica la cuina de les dones de pagès, sovint acompanyades per altres col·lectius del món rural, com els caçadors, els pastors, els carboners, els bosquetans i els hortolans.
Leer más...- Editorial EL FARELL EDICIONS
- ISBN13 9788492811557
- ISBN10 8492811552
- Tipo LIBRO
- Páginas 128
- Colección Rebost i Cuina #9
- Año de Edición 2000
- Idioma Catalán
- Encuadernación Rústica
Materias
RecetariosLa cuina de pagès. Receptes tradicionals del món rural
Editorial EL FARELL EDICIONS
Aquest llibre és el primer en què, de forma explícita, es reivindica la cuina de les dones de pagès, sovint acompanyades per altres col·lectius del món rural, com els caçadors, els pastors, els carboners, els bosquetans i els hortolans.
España peninsular
Detalles del libro
Aquest llibre és el primer en què, de forma explícita, es reivindica la cuina de les dones de pagès, sovint acompanyades per altres col·lectius del món rural, com els caçadors, els pastors, els carboners, els bosquetans i els hortolans.
Les receptes són plats amb gust de terra perquè surten de la terra, i sovint de les necessitats del treball, amb tot el sabor d’una cuina a vegades ancestral i sempre apassionant.
Al món pagès, la vida sempre girava a l’entorn de la cuina, on permanentment, hivern i estiu, hi havia encès el foc a terra, que servia per escalfar-se o bé cuinar i prendre’n el caliu per posar als fogons encastats. Es menjava a la gran taula de fusta, amb el seu calaix per al pa i el porró sempre a punt per als de la casa i els passavolants, com a signe d’hospitalitat.