Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Esperant els robots. Mapes i transicions polítiques: algunes idees sobre l'endemà

Juliana, Enric / Palà, Roger
Esperant els robots.  Mapes i transicions polítiques: algunes idees sobre l'endemà

Esperant els robots.  Mapes i transicions polítiques: algunes idees sobre l'endemà

Esperant els robots. Mapes i transicions polítiques: algunes idees sobre l'endemà

Juliana, Enric / Palà, Roger
12,00€
Consulte disponibilidad

Els mapes que teniem fins ara ja no serveixen. Els camins traçats per la història, la orografia de la política i la toponímia de la societat muten cada dia davant els nostres ulls. Esperant els robots és un manual de cartografia política per orientar-se en les diferents arestes d’un temps de...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Els mapes que teniem fins ara ja no serveixen. Els camins traçats per la història, la orografia de la política i la toponímia de la societat muten cada dia davant els nostres ulls.

Esperant els robots és un manual de cartografia política per orientar-se en les diferents arestes d’un temps de transició. La conversa es desenvolupa en tres grans eixos. La victòria de Donald Trump i les implicacions de la nova mirada de la política nord-americana sobre el món i, en especial, sobre Europa. Aquest ascens coincideix amb una tendència econòmica de fons que ha arribat per canviar-ho tot: els robots,  l’automatització.  Segons l’ocde, aquest model productiu farà perdre dos milions de llocs de treball a Espanya.

Juliana també analitza el moment polític d’una Espanya que ha redescobert la política amb gran intensitat durant els últims anys. El 15-M, les seves rèpliques i l’emergència de Podem són molt presents en la conversa.

Finalment l’autor reflexiona sobre el procés català. Separatista amic de Podem per a la caverna, i «criptoespanyolista» segons alguns independentistes, Juliana aporta una mirada crítica sobre una Catalunya que veu «plena de propaganda». Fill d’uns temps en què l’independentisme no figurava en l’agenda, Juliana no descarta la independència com una possibilitat real de futur. Però recela del «tenim pressa» i de determinades hiperventilacions del que considera que podria esdevenir un «regionalisme excitat».