Cesta de la compra

Teoria general de l'oblit

Autor José Eduardo Agualusa

Editorial EDICIONS DEL PERISCOPI

Teoria general de l'oblit
-5% dto.    18,00€
17,10€
Ahorra 0,90€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

La vigília de la independència d'Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l'agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l'aïlla del mon exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i ...

Leer más...
  • Editorial EDICIONS DEL PERISCOPI
  • ISBN13 9788417339036
  • ISBN10 8417339035
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 256
  • Año de Edición 2018
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica con solapas
  • Audiencia General / "Trade"

Teoria general de l'oblit

Autor José Eduardo Agualusa

Editorial EDICIONS DEL PERISCOPI

La vigília de la independència d'Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l'agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l'aïlla del mon exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i ...

-5% dto.    18,00€
17,10€
Ahorra 0,90€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

La vigília de la independència d'Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l'agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l'aïlla del mon exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i caçant coloms amb l'única companyia del Fantasma, un pastor alemany albí, i escriu la seva historia a les parets amb trossos de carbó. Mentre ella observa el mon exterior i sembla enfonsar-se en l'oblit, el país transita traumàticament de l'alliberament a la república socialista, la guerra civil, la pau i el capitalisme cobdiciós.
Jose Eduardo Agualusa traca amb una escriptura sensual i imaginativa un relat enlluernador que reconstrueix la historia recent d'Angola. Una narració basada en un personatge real i commovedor que ens ensenya el poder paralitzant de la por i la importància de la redempció.

Mia Couto ' «Agualusa és un traductor de somnis.»

António Lobo Antunes ' «És, sens dubte, un dels escriptors en llengua portuguesa més importants de la seva generació.»

Financial Times ' «En aquest relat, basat en fets reals, un dels escriptors més originals d'Angola ha trobat el camí perfecte per examinar el passat recent i accidentat del seu país.»

Alan Kaufman ' «Encreueu J. M. Coetzee amb Gabriel García Márquez i obtindreu José Eduardo Agualusa, el pròxim candidat portuguès al premi Nobel.»

Malcolm Forbes, The National ' «La novel·la d'Agualusa és una poderosa anàlisi sobre la memòria personal i l'agitació col·lectiva, i un estudi profund sobre l'aïllament i el preu de la llibertat.»

Washington Independent Review of Books ' «Un escriptor ple de talent.»

Star Tribune ' «De la mateixa manera que Fernando Pessoa i Jorge Luis Borges, José Eduardo Agualusa és un il·lusionista literari que enlluerna amb les seves creacions. És un mestre de les estructures narratives.»

Maaza Mengiste, Words Without Borders ' «La narració posa en entredit la separació entre 'bons' i 'dolents', i et força a reconsiderar la història i les ficcions. Fa el que hauria de fer la millor literatura: mantenir-nos enganxats a la cadira, incapaços de desprendre'ns-en.»

Irish Independent ' «Cada pàgina vessa d'imaginació.»

The Guardian ' «Agualusa és una de les estrelles més grans de l'escena literària en llengua portuguesa.»

The Irish Times ' «La novel·la és atrevida, preciosa i sovint punyent. El triomf d'Agualusa és el triomf de l'empatia. Les crisis de Luanda i de la Ludo reflecteixen la crisi de la humanitat. »

Télérama ' «Basat en un fet real, aquest relat és una variació poètica superba sobre l'existència d'una dona condemnada a una vida solitària i, encara més, sobre un país víctima de totes les rebel·lions.»

Séverine Kodjo-Grandvaux, Jeune Afrique ' «Novel·la existencial o faula contemporània, aquesta obra de ficció ens arriba a través d'una escriptura rodona, poètica.»

Stéphane Loignon, Le Parisien Magazine ' «Ple de dolçor i poesia.»

Olivia Marsaud, Afrique Magazine ' «És una història increïble però certa que fa de terreny adobat per a aquesta ficció total, a partir de la qual l'autor convoca els dimonis de la història recent del seu país.»

Expresso ' «Tot és possible en aquest món implacable, vibrant i complex de Luanda.»

The Scotsman ' «L'escriptura d'Agualusa és tot un plaer.»

José Eduardo Agualusa (Huambo, Angola, 1960) és escriptor i periodista. Criat a Luanda, viu a cavall entre aquesta ciutat, Lisboa i Rio de Janeiro. Ha publicat més de trenta obres literàries que han estat traduïdes a més de vint-i-cinc idiomes. És també cofundador de l'editorial brasilera Língua Geral, articulista en diversos mitjans de comunicació i presentador del programa de ràdio A Horas das Cigarras, de la RDP África, sobre música i poesia africana. Ha rebut les beques literàries del Centro Nacional da Cultura, de la Fundação Oriente i de la Deutscher Akademischer Austauschdienst. L'any 2007 es va convertir en el primer escriptor africà a guanyar el premi Independent Foreign Fiction, atorgat pel diari britànic The Independent i el Consell de les Arts del Regne Unit, amb la novel·la O Vendedor de Passados. Teoria general de l'oblit (Periscopi, 2017) ha rebut el premi International Dublin Literary del 2017, i ha estat finalista del premi Man Booker International. Agualusa és considerat un dels escriptors africans més originals de les últimes dècades i una de les veus més importants de la literatura portuguesa.

Más libros de José Eduardo Agualusa