Cuina dels Monestirs. Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre
Editorial EL FARELL EDICIONS
España peninsular
En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de lalimentació cartoixana de la Catalunya de ledat moderna, a la vegada que sendinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cui...
Leer más...- Editorial EL FARELL EDICIONS
- ISBN13 9788417116071
- ISBN10 8417116079
- Tipo LIBRO
- Páginas 144
- Colección Rebost i Cuina #
- Año de Edición 2000
- Idioma Catalán
- Encuadernación Rústica
Materias
Etnología/folkloreCuina dels Monestirs. Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre
Editorial EL FARELL EDICIONS
En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de lalimentació cartoixana de la Catalunya de ledat moderna, a la vegada que sendinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cui...
España peninsular
Detalles del libro
En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de lalimentació cartoixana de la Catalunya de ledat moderna, a la vegada que sendinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina dEscaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de lorde i en lorganització duna cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir.A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia davui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que shavien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem llibre de cuina , safegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de ledat moderna i, en concret, de lalimentació del clergat regular.