Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Estudis sobre pragmàtica de la literatura medieval / Estudios sobre pragmática de la literatura medieval

Avenoza, Gemma / Simó, Meritxell / Soriano, M. Lourdes
Estudis sobre pragmàtica de la literatura medieval / Estudios sobre pragmática de la literatura medieval

Estudis sobre pragmàtica de la literatura medieval / Estudios sobre pragmática de la literatura medieval

Estudis sobre pragmàtica de la literatura medieval / Estudios sobre pragmática de la literatura medieval

Avenoza, Gemma / Simó, Meritxell / Soriano, M. Lourdes
19,50€
Consulte disponibilidad

Les últimes dècades han posat de manifest fins a quin punt interessen els marges de la literatura. El desafiament que afrontem en aquests moments rau en l'ampliació del nostre punt de vista. La dimensió pragmàtica de la literatura pot ajudar-nos a entendre el paper primordial que ha ocupat des que l'home va aprendre la màgia de la ...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Les últimes dècades han posat de manifest fins a quin punt interessen els marges de la literatura. El desafiament que afrontem en aquests moments rau en l'ampliació del nostre punt de vista. La dimensió pragmàtica de la literatura pot ajudar-nos a entendre el paper primordial que ha ocupat des que l'home va aprendre la màgia de la paraula i l'eficàcia de l'escriptura.


Les últimes dècades han posat de manifest fins a quin punt interessen els marges de la literatura si volem veritablement entendre el seu centre, el restringit grup d'obres que conformen el cànon. El desafiament que afrontem en aquests moments rau en l'ampliació del nostre punt de vista: la literatura ha canalitzat la resposta de la societat europea (i no només de l'europea) quan s'ha enfrontat a les dificultats de la seva història. Entendre cabdalment la seva funcionalitat, la seva utilitat (potser aquesta paraula, des del moment en què hom la qüestiona, sigui la clau dels nostres dubtes actuals) passa per la investigació de les inquietuds que la van incitar i de les respostes que va concitar. En altres termes, la dimensió pragmàtica de la literatura pot ajudar-nos a entendre i a conservar el paper primordial que ha ocupat des que l'home va aprendre la màgia de la paraula i l'eficàcia de l'escriptura.


(...)


Las últimas décadas han puesto de manifiesto hasta qué punto interesan los márgenes de la literatura. El desafío que afrontamos en estos momentos radica en la ampliación de nuestro punto de vista. La dimensión pragmática de la literatura puede ayudarnos a entender el papel primordial que ha ocupado desde que el hombre aprendió la magia de la palabra y la eficacia de la escritura.


Las últimas décadas han puesto de manifiesto hasta qué punto interesan los márgenes de la literatura si queremos verdaderamente entender su origen, el restringido grupo de obras que conforman el canon. El desafío que afrontamos en estos momentos radica en la ampliación de nuestro punto de vista: la literatura ha canalizado la respuesta de la sociedad europea (y no sólo de la europea) cuando se ha enfrentado a las dificultades de su historia. Entender capitalmente su funcionalidad, su utilidad (quizás esta palabra, desde el momento en que se la cuestiona, sea la clave de nuestras dudas actuales) pasa por la investigación de las inquietudes que la incitaron y de las respuestas que provocaron. En otros términos, la dimensión pragmática de la literatura puede ayudarnos a entender y a conservar el papel primordial que ha ocupado desde que el hombre aprendió la magia de la palabra y la eficacia de la escritura.