Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Guerra i repressió a Prats de Lluçanès. Volum 2

Gorchs, Anna / Reixach, Roser
Guerra i repressió a Prats de Lluçanès. Volum 2

Guerra i repressió a Prats de Lluçanès. Volum 2

Guerra i repressió a Prats de Lluçanès. Volum 2

Gorchs, Anna / Reixach, Roser
25,00€
Consulte disponibilidad

La dècada dels quaranta va ser arreu un període sinònim de repressió. Després de l entrada de les tropes franquistes a Prats de Lluçanès, les noves autoritats van ser les encarregades de denunciar els considerats desafectes i, a la vegada, de depurar les persones que tenien algun tipus de responsabilitat en l àmbit municipal. Alguns van dec...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

La dècada dels quaranta va ser arreu un període sinònim de repressió. Després de l entrada de les tropes franquistes a Prats de Lluçanès, les noves autoritats van ser les encarregades de denunciar els considerats desafectes i, a la vegada, de depurar les persones que tenien algun tipus de responsabilitat en l àmbit municipal. Alguns van decidir fugir cap a França per no tornar, mentre que altres van passar per camps de concentració i batallons de treballadors per ser jutjats posteriorment en consells de guerra i tancats a la presó. Dos d ells van ser executats. En els dos volums de la publicació s han volgut esbrinar les causes i les conseqüències de la guerra per intentar entendre els motius de les actuacions dels pradencs en aquest període, tant els d un bàndol com els de l altre. Unes actituds que no van deixar indiferent ningú i que van afectar la convivència local durant molts anys, marcada per un rerefons turbulent que s ha arrossegat en moltes famílies i veïns fins al moment actual.

La dècada dels quaranta va ser arreu un període sinònim de repressió. Després de l entrada de les tropes franquistes a Prats de Lluçanès, les noves autoritats van ser les encarregades de denunciar els considerats desafectes i, a la vegada, de depurar les persones que tenien algun tipus de responsabilitat en l àmbit municipal. Alguns van decidir fugir cap a França per no tornar, mentre que altres van passar per camps de concentració i batallons de treballadors per ser jutjats posteriorment en consells de guerra i tancats a la presó. Dos d ells van ser executats.
En els dos volums de la publicació s han volgut esbrinar les causes i les conseqüències de la guerra per intentar entendre els motius de les actuacions dels pradencs en aquest període, tant els d un bàndol com els de l altre. Unes actituds que no van deixar indiferent ningú i que van afectar la convivència local durant molts anys, marcada per un rerefons turbulent que s ha arrossegat en moltes famílies i veïns fins al moment actual.