Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

L'enveja (Sèrie «Pecats capitals»)

L'enveja (Sèrie «Pecats capitals»)
L'enveja (Sèrie «Pecats capitals»)

L'enveja (Sèrie «Pecats capitals»)

9,90€
Disponible

La sèrie «Pecats capitals» pretén oferir una visió fresca i rigorosa de cada «pecat» de la mà de joves assagistes catalans.L'enveja és una mala mirada: una mirada rancorosa, plena de verí. És relacional i relativa, necessita els altres per existir. Si estem tacats per l'enveja, allò que tenim o allò que ...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Colección
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

La sèrie «Pecats capitals» pretén oferir una visió fresca i rigorosa de cada «pecat» de la mà de joves assagistes catalans.


L'enveja és una mala mirada: una mirada rancorosa, plena de verí. És relacional i relativa, necessita els altres per existir. Si estem tacats per l'enveja, allò que tenim o allò que som es mesura a partir del valor de l'altre i, com més a prop som d'allò que envegem, més forta es torna la pulsió. Tot en aquest pecat comença als ulls.


Si l'enveja provoca una apatia que porta cap al no-res, la gelosia condueix cap a l'angoixa més obsessiva. Si l'enveja neix del desig de posseir allò que no posseïm, la gelosia neix de la por de perdre allò que ja es té.


Marina Porras s'aproxima a l'enveja a tra­vés de grans veus de la literatura (Dante, Cervantes, La Rochefoucauld, Austen, Balzac, Proust, Valéry, Faulkner, Pla, Rodoreda, Ferrater), sense oblidar la rondallística tradicional ni les aportacions de la filosofia (Kant, Kierkegaard, Nietzsche).


Marina Porras Martí (Barcelona, 1991) és graduada en història de l'art i filologia catalana, i màster en teoria de la literatura i literatura comparada. És investigadora en formació del grup de recerca "Literatura Comparada en L'Espai Intel·lectual Europeu" al departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona. Treballa en una tesi sobre els assaigs de Gabriel Ferrater. Ha fet de professora al màster Barcelona - Europa. Literatura i Història Comparada dels Intel·lectuals, i fa conferències sobre literatura en diverses institucions. És crítica literària, ha col·laborat com a periodista cultural en diversos mitjans de comunicació (Ara, El Nacional, RAC1, Catalunya Ràdio, Serra d?Or, Revista de Catalunya, El Temps...) i treballa en una llibreria.