Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Els fundadors: una història d'ambició, clàssics i poder

Els fundadors: una història d'ambició, clàssics i poder
Els fundadors: una història d'ambició, clàssics i poder

Els fundadors: una història d'ambició, clàssics i poder

21,90€
Disponible

Fa un segle, en una Barcelona caòtica, plena d'energia i travessada per tota mena de conflictes polítics, uns homes van tenir la idea de transformar el país editant clàssics grecs i llatins. Així va néixer la Fundació Bernat Metge, l'aventura cultural més ambiciosa que ha vist Catalunya. El 1922, quan va arr...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
EncuadernaciónFa un segle, en una Barcelona caòtica, plena d'energia i travessada per tota mena de conflictes polítics, uns homes van tenir la idea de transformar el país editant clàssics grecs i llatins. Així va néixer la Fundació Bernat Metge, l'aventura cultural més ambiciosa que ha vist Catalunya.

El 1922, quan va arrencar, semblava una proesa impossible, però en pocs anys es va convertir en un fonament irrenunciable de la cultura catalana i la va elevar al nivell més exigent de l'Europa de l'època. Els grans protagonistes d'aquesta història van ser el polític Francesc Cambó, l'intel·lectual i activista Joan Estelrich i el poeta Carles Riba. No seria fàcil trobar a la Catalunya d'aleshores tres personalitats més diferents. Però la força del projecte els va fer oblidar els recels i els va alinear en la mateixa direcció: Cambó hi va posar l'empenta inicial i els diners necessaris; Estelrich, el primer director, hi va afegir ideologia humanística i mà esquerra; i Riba, tota la resta: els coneixements, el mètode, la sensibilitat literària, la profunditat.

La prosa vibrant de Raül Garrigasait, actual president de "La Casa dels Clàssics", i el bagatge que li confereix haver estat editor de la Bernat Metge durant més d?una dècada, converteixen "Els fundadors" en un bell homenatge als fonaments de la nostra cultura. La col·lecció de clàssics grecs i llatins es revela en aquest llibre com un exemple únic de continuïtat a través dels moments més foscos i més brillants de la història.
del país.

Raül Garrigasait és escriptor i hel·lenista. Ha publicat diversos assajos d?història cultural i la novel·la Els estranys (2017), que va ser distingida amb el Premi Llibreter, el Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l'Any i el premi El Setè Cel.