Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

L'agonia de l'Eros

Han, Byung-Chul / Torres Sanz, David
L'agonia de l'Eros

L'agonia de l'Eros

L'agonia de l'Eros

Han, Byung-Chul / Torres Sanz, David
12,50€
Disponible

El narcisisme i exhibicionisme exacerbats per la "societat virtual" del segle XXI amenacen amb la desaparició de l'Eros. Es troben en perill d'extinció el misteri, la fantasia, l'amor, l'erotisme, fins i tot la protesta política?La proclamació neoliberal de la llibertat es manifesta en realitat com un imperatiu p...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

El narcisisme i exhibicionisme exacerbats per la "societat virtual" del segle XXI amenacen amb la desaparició de l'Eros. Es troben en perill d'extinció el misteri, la fantasia, l'amor, l'erotisme, fins i tot la protesta política?


La proclamació neoliberal de la llibertat es manifesta en realitat com un imperatiu paradoxal: sigues lliure. Domina una economia de la supervivència en què cadascú és el seu propi empresari. El neoliberalisme, amb els seus desinhibits impulsos narcisistes del jo i del rendiment, és l’infern de l’igual, una societat de la depressió i el cansament composta per subjectes aïllats.


Els murs i les fronteres ja no exciten la fantasia, ja que no engendren l’altre. Tenint en compte que l’Eros es dirigeix envers aquest altre, el capitalisme elimina l’alteritat per a sotmetre-ho tot al consum, a l’exposició com a mercaderia, intensificant així la pornografia, ja que no coneix cap altre ús de la sexualitat. Desapareix així l’experiència eròtica. La crisi actual de l’art, i també de la literatura, pot atribuir-se a aquesta desaparició de l’altre, a l’agonia de l’Eros.


Byung-Chul Han (Seúl, Corea del Sur, 1959), estudió Filosofía en la Universidad de Friburgo y Literatura alemana y Teología en la Universidad de Múnich. En 1994 se doctoró por la primera de dichas universidades con una tesis sobre Martin Heidegger. Tras su habilitación dio clases de filosofía en la universidad de Basilea, desde 2010 fue profesor de filosofía y teoría de los medios en la Escuela Superior de Diseño de Karlsruhe y desde 2012 es profesor de Filosofía y Estudios culturales en la Universidad de las Artes de Berlín. Es autor de más de una decena de títulos, la mayoría de los cuales se han traducido al castellano en Herder Editorial.