Picades. El secret de la cuina catalana. Les receptes de padrines, mestresses i fondes
Editorial ROSA DELS VENTS EDICIONS
¿Quieres recogerlo en librería?
España peninsular
- Editorial ROSA DELS VENTS EDICIONS
- ISBN13 9788417909390
- ISBN10 8417909397
- Tipo LIBRO
- Páginas 224
- Colección ACTUALITAT #
- Año de Edición 1980
- Idioma Catalán
- Encuadernación Cartone
Materias
Cocina EspañolaPicades. El secret de la cuina catalana. Les receptes de padrines, mestresses i fondes
Editorial ROSA DELS VENTS EDICIONS
¿Quieres recogerlo en librería?
España peninsular
Detalles del libro
Les picades han estat un tresor gelosament custodiat per les padrines que, arribat el moment, només el confiaven a les seves filles. Així és com ens han estat transmeses fins avui: el gran secret de la cuina catalana. Una cuina que té la seva ànima al rebost, on s'hi guarden les fulles de llorer, les cabeces d'all, les cebes, quatre ametlles i pinyons, uns ramets de farigola i romaní, així com les sardines de la costa, el pa sec i el vi ranci, i on s'hi assequen els bolets i alguna tòfona del bosc. Amb aquests ingredients humils, l'alquímia del morter dona personalitat als plats i els omple d'aromes.
El llibre aplega picades trobades arreu del país, del Pallars a l'Urgell, de l'Empordà al Delta de l'Ebre... I amb la voluntat de preservar-les, hi hem incorporat noves picades saboroses i originals i més receptes de padrines, mestresses, fondes i cuiners, que demostren per què en qualsevol casa catalana cal tenir sempre a punt el morter.
Il·lustracions d'Inés Bordas.