Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Mare Batec

Arrazola, Maria Rosa
15,00€
Disponible

Mare Batec és un llibre de poemes que parla d’una lluita de fills i de mares, d’algunes mares i fills que en plena Dictadura franquista van perdre la llibertat de poder-se estimar, perquè des de 1936 i fins la dècada dels 90, una xarxa molt ben organitzada que es dedicava al tràfic de nadons els va negar la possibilitat de ser qui realm...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Colección
Año de Edición
Idioma
EncuadernaciónMare Batec és un llibre de poemes que parla d’una lluita de fills i de mares, d’algunes mares i fills que en plena Dictadura franquista van perdre la llibertat de poder-se estimar, perquè des de 1936 i fins la dècada dels 90, una xarxa molt ben organitzada que es dedicava al tràfic de nadons els va negar la possibilitat de ser qui realment havien de ser.


L’Estat i l’Església, juntament amb gent de la dreta poderosa, van cometre il·legalitats tal i com consta en nombroses dades hospitalàries, judicials i funeràries. Alguns ordes religiosos reprimien les mares i les empresonaven mentre decidien amb impunitat quina era la mare digna de criar el fill i quina no. Fins a finals dels 80 les adopcions es feien de manera privada i amb carta de recomanació del capellà.


Mare Batec és un crit punyent que vol ser reparador, i vol parlar també, de tota mena d’injustícia que atempti contra la llibertat dels éssers humans.


 


Rosa Maria Arrazola i Díaz porta els versos a la sang. Estima a parts iguals els carrers de Gràcia a Barcelona i els camins de Ponts a la Noguera que han definit bona part de la seva identitat. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona i a la Università degli Studi di Firenze i es dedica a impartir classes de llengua als adolescents. Però el seu temps el completa amb l’escriptura poètica i la pintura, convençuda que l’art i la cultura han de ser el motor de canvi per a un nou món.


Ha publicat Llibre dels Xiscles (2013), Rai (2014/Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera), Nero nero nas (2016), Buit de març (2017/ Premi Estabanell Òmnium Cultural del Vallès Oriental) i Era (2019/ Premi Josep Fàbregas i Capell, Vila de Sallent.


No entén la seva poesia sense dir-la i la passeja en espectacles de petit format, com Passarel·les o Omplint el buit, acompanyada de músics i cantants com Clàudia Cabero i Cristina Rabell o ballarins com Carmen Muñoz o Joan Roca, per fer arribar la paraula al fons de l’ànima. Amb Clàudia Cabero van rebre per Dona-dindi el Premi Miquel Martí i Pol, 2019 al TERRA I CULTURA atorgat per Lluís Llach al millor poema musicat.