Cesta de la compra

Els secrets de la Ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies

Autor Pep Escudero Rivias

Editorial EL FARELL EDICIONS

Els secrets de la Ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies
-5% dto.    17,00€
16,15€
Ahorra 0,85€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial EL FARELL EDICIONS
  • ISBN13 9788417116286
  • ISBN10 8417116281
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 112
  • Colección CULTURA POPULAR #
  • Año de Edición 2020
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Els secrets de la Ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies

Autor Pep Escudero Rivias

Editorial EL FARELL EDICIONS

-5% dto.    17,00€
16,15€
Ahorra 0,85€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Aquest llibre és un referent, una guia detallada per a l’elaboració de la ratafia amateur. Ofereix alguns consells per a combinar sàviament les diferents herbes aromàtiques i les espècies, segons la seva aroma, color, textura, densitat, amargor i astringència. Ens detalla de manera molt didàctica les fórmules per a calcular la proporció de l’aigua, el sucre i el xarop.

Hi trobaràs tota la informació per fer una bona ratafia casolana: els ingredients –com la base alcohòlica, les herbes i les espècies, entre les quals no hi pot faltar la nou verda, el sucre i l’aigua–, i les acurades i rigoroses explicacions de les fases diferents de la seva elaboració on no hi falten els consells i trucs pràctics.

El llibre també tracta sobre l’origen i la tradició de la ratafia, així com de les primeres receptes documentades, algunes inèdites. També fa un acurat repàs de l’evolució del producte al llarg del temps i descriu, fent servir una detallada fitxa, la majoria de les ratafies comercials del mercat actual. Hi trobareu també un apartat dedicat com s’ha de fet el seu tast i un sobre el recull d’adreces d’utilitat ratafiaire, sense oblidar les preguntes i respostes freqüents (faqs), que hom ens podem fer sobre la ratafia, el licor que compta a casa nostra amb una llarga tradició popular, representatiu de la cultura i de la gastronomia catalana, reconeguda recentment com a Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per la Unió Europea.