Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Ecosofia: la saviesa de la Terra

Panikkar, Raimon / Pigem, Jordi
Ecosofia: la saviesa de la Terra

Ecosofia: la saviesa de la Terra

Ecosofia: la saviesa de la Terra

Panikkar, Raimon / Pigem, Jordi
11,50€
Disponible

La Terra no és una simple subministradora de matèries primeres per a la humanitat. És el nostre cos extern, el nostre espai vital, la nostra llar. Un dels reptes més grans del segle xxi és aprendre a integrar-nos dins la biosfera. Aquest és el propòsit de l'ecosofia. ¿N'hi ha prou amb estudiar la Terra com un objecte, amb les eines de l'...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Colección
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

La Terra no és una simple subministradora de matèries primeres per a la humanitat. És el nostre cos extern, el nostre espai vital, la nostra llar. Un dels reptes més grans del segle xxi és aprendre a integrar-nos dins la biosfera. Aquest és el propòsit de l'ecosofia. ¿N'hi ha prou amb estudiar la Terra com un objecte, amb les eines de l'ecologia i de les ciències naturals? Fa prop de mig segle, tres grans pensadors, procedents de mons filosòfics ben diferents, van arribar a la mateixa conclusió: ens cal ecologia, sí, però encara més ens cal ecosofia. Panikkar va ser el primer a arribar a aquesta idea i qui la va explorar més a fons.


L'ecosofia és alhora el nostre coneixement sobre la Terra i la saviesa de la Terra mateixa, que hem d'intentar escoltar. L'ecosofia vol honorar la consciència ecològica i alhora ampliar-la des d'una perspectiva intercultural. Se separa d'una ecologia que, mitjançant l'anomenat desenvolupament sostenible, busca perllongar l'actual status quo. Planteja un canvi radical de percepció tant de l'home com de la Terra. Tracta la Terra mateixa com un ésser vivent.


Raimon Panikkar  (Barcelona, 1918 - Tavertet, 2010), de pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, és una de les veus més lúcides del pensament contemporani per les seves aportacions al diàleg intercultural i interreligiós. Doctor en filosofia, en ciències i en teologia, va exercir la docència en diverses universitats d'Europa, l'Índia i els Estats Units. El 1946 és ordenat sacerdot catòlic. Trepitja l'Índia per primer cop l'any 1954: «Me'n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno buddhista, sense haver deixat mai de ser cristià.» Als anys vuitanta s'instal·la a Tavertet, on impulsa la Fundació Vivarium (avui Fundació Vivarium Raimon Panikkar). L'obra de Panikkar ha estat estudiada per quaranta tesis doctorals i per cinc congressos internacionals monogràfics.


Fragmenta Editorial publica la seva Opera Omnia en català (19 volums), de la qual n'han sortit, fins ara Mística, plenitud de VidaMite, símbol, cultePluralisme i interculturalitatVisió trinitària i cosmoteàndrica: Déu, home, cosmosReligió i religionsEl ritme de l'ÉsserEspiritualitat, el camí de la VidaL'experiència vèdicaDiàleg cultural i interreligiósFe, hermenèutica, paraulaLa tradició cristiana i Una cristofaniaFragmenta també ha publicat el llibre Iniciació als Veda (també en una edició especial que inclou l'espectacle «Panikkar, poeta i fangador», de Lídia Pujol, i una edició en castellà), un capítol del llibre Mística i diàleg interreligiós (ed. Francesc Torradeflot), i un breu perfil inclòs al llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica, de Juan José Tamayo. El 2014 Fragmenta va publicar Panikkar. una biografia, de Maciej Bielawski, la biografia més documentada i ambiciosa que s'ha publicat mai sobre el filòsof. I el 2018, coincidint amb el cenetnari del seu naixement, es va publicar el llibre ¿Parlem del mateix Déu? (també en castellà), un diàleg amb Pinchas Lapide, i Panikkar per Panikkar, una antologia de les seves introduccions a l'Opera Omnia. El 2021 s'ha publicat Ecosofia (edició de Jordi Pigem).