Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Les allaus de Sils Maria: geologia de Friedrich Nietzsche

Onfray, Michel / Pujol Cruells, Adrià
Les allaus de Sils Maria: geologia de Friedrich Nietzsche

Les allaus de Sils Maria: geologia de Friedrich Nietzsche

Les allaus de Sils Maria: geologia de Friedrich Nietzsche

Onfray, Michel / Pujol Cruells, Adrià
16,00€
Disponible

Gran coneixedor del pensament de Nietzsche, Michel Onfray es proposa en aquest llibre buscar les condicions biogràfiques de la producció dels conceptes nietzscheans. Ressegueix a Sils Maria (Suïssa) les passes d’un autor que sempre va defensar que la filosofia es fa caminant. Contra «una munió de pensadors asseguts a taul...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Colección
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Gran coneixedor del pensament de Nietzsche, Michel Onfray es proposa en aquest llibre buscar les condicions biogràfiques de la producció dels conceptes nietzscheans. Ressegueix a Sils Maria (Suïssa) les passes d’un autor que sempre va defensar que la filosofia es fa caminant. Contra «una munió de pensadors asseguts a taula, vinclats damunt dels llibres, amb el cap inclinat cap als mots que haurien de dir el món i tanmateix l’han esborrat en benefici de les idees», Sils Maria serà per Nietzsche l’indret adequat per al seu projecte vitalista. No debades, és a Sils Maria on, com una epifania pagana, sorgeix en Nietzsche la idea de l’etern retorn.


Explicant Nietzsche a través dels escenaris de les seves passejades, Michel Onfray polemitza amb lectures esbiaixades de l’autor del Zaratustra, especialment amb aquelles que no distingeixen l’obra editada de l’obra pòstuma: Onfray considera que el pensament de Nietzsche s’ha d’anar a pouar en els textos publicats en vida de l’autor. Explorant-los a fons, l’autor exposa amb claredat i ambició algunes de les grans afirmacions del pensador de Sils Maria: "Déu" no existeix; la "voluntat de poder" ho és tot; el "lliure albir" no existeix; l’"etern retorn" dicta la llei; l’"amor fati" va crear el "superhome".


Michel Onfray (Argentan, Normandia, 1959) és filòsof i assagista. Doctor en filosofia, és una de les veus franceses contemporànies més controvertides del pensament francès. L'any 2002 va crear la Universitat Popular de Caen. Ha publicat un centenar de títols. Entre els temes recurrents de la seva obra destaquen l'ètica i l'hedonisme sota un projecte comú, la religió i la crítica de la cristianització occidental, la política llibertària, l'estètica i l'epistemologia. En la seva obra més coneguda, Tractat d'ateologia (Edicions de 1984, 2005), presenta la tesi que sorgeix de la nova postura ateològica nascuda de la mort de Déu. Onfray reivindica una antropologia filosòfica que destrueix els dogmes i estableix l'ésser humà al centre de la vida, amb una actitud epicúria.


A Fragmenta ha publicat Les allaus de Sils Maria (2021).