Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Cesta de la compra

El gran Gatsby

Fitzgerald, Francis Scott / Ràfols Gesa, Ferran
18,00€
Disponible

Jay Gatsby és un home que ho té tot: diners, bellesa i una vida luxosa. Però hi ha coses qu...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Colección
Año de Edición
Idioma
EncuadernaciónJay Gatsby és un home que ho té tot: diners, bellesa i una vida luxosa. Però hi ha coses que un sempre desitja secretament. Tothom amb una mica d’ínfules glamuroses a Long Island va a les famoses festes que celebra a la seva mansió. De dia i de nit la seva casa bull amb convidats que beuen, ballen i especulen sobre l’origen de les riqueses de l’atractiu amfitrió, quasi sempre invisible.

Però Gatsby, envoltat de misteri, sempre s’escapoleix entre els convi- dats, a l’espera d’un senyal que li faci recuperar el passat: el raig verd que encamina tots els seus pensaments cap a un amor. Sota la seva superfície brillant i feliç, s’hi amaga un secret, una obsessió silenciosa que amarga la seva vida. En una xafogosa nit d’estiu tot allò que anhela- va forçarà una tragèdia que no havia arribat a imaginar, en un juny que prometia delícies i una vida regalada.

 

El gran Gatsby captura una època hedonista abocada a les ambicions desmesurades, l’era del jazz i la desesperació vital de la fi d’un estil de vida, el cantó fosc d’una dècada que coneixia els paranys de l’excés. Una obra mestra de la Generació Perduda del segle XX amb una escriptura fascinant i uns personatges crus i reals, que ben aviat faran cent anys. Una novel·la exquisidament elaborada on hi ressona el poder del mite. Una novel·la de bellesa lírica però realisme brutal, de màgia, romanç i misticisme. El gran Gatsby és un clàssic de les il·lusions i deliris que aconsegueix un misteri hipnòtic. És un melodrama magistralment frívol, un romanç o una mena de tragèdia? Sobretot és una premonició dels canvis en les idees de l’època. Fitzgerald captura el canvi de caràcter americà: el simple fet de ser un mateix no serà ja suficient, cal crear el personatge que enlluerni per triomfar. Potser continuem llegint aquest llibre per comprovar de nou els mites, per assegurar-nos que les brillants escenes de les seves pàgines corresponen realment el déu daurat dels nostres records.