Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Xavier Folch, editor i polític: materials per a una biografia

Amat, Jordi / Fonalleras, Josep M. / Subirana, Jaume
Xavier Folch, editor i polític: materials per a una biografia

Xavier Folch, editor i polític: materials per a una biografia

Xavier Folch, editor i polític: materials per a una biografia

Amat, Jordi / Fonalleras, Josep M. / Subirana, Jaume
17,90€
Disponible

UN DELS GRANS EDITORS DE LA CATALUNYA DEMOCRÀTICA.Xavier Folch (1938-2021) ha estat un dels grans editors de la Catalunya democràtica. Figura clau del sistema literari i del catalanisme d'esquerres durant més de mig segle, els seus silencis contrapuntejaven una llarga trajectòria d'antifranquisme comp...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Colección
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

UN DELS GRANS EDITORS DE LA CATALUNYA DEMOCRÀTICA.

Xavier Folch (1938-2021) ha estat un dels grans editors de la Catalunya democràtica. Figura clau del sistema literari i del catalanisme d'esquerres durant més de mig segle, els seus silencis contrapuntejaven una llarga trajectòria d'antifranquisme compromès, i el seu afany de connectar idees, llibres i persones va ajudar a construir una de les xarxes d'intel·lectuals i polítics més sòlides i brillants del país.

Aquest volum és fruit de llargues converses que els escriptors Jordi Amat, Josep M. Fonalleras i Jaume Subirana van mantenir amb Folch, i descobreix els eixos i les fidelitats de la seva biografia. El llibre es complementa, a manera d'homenatge fragmentari al mestre, el mentor i l'amic, amb un àlbum fotogràfic comentat i una breu antologia de textos escrits pel mateix Folch o que en recullen les paraules i que il·lustren molt bé les seves dues grans passions: la literatura i la política.

Jordi Amat (Barcelona, 1978) és filòleg i escriptor. Ha estudiat la reconstrucció de la cultura democrà­tica catalana i espanyola al llarg del segle XX i és autor de llibres com "El llarg procés", "El fill del xofer" i "Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater". A Anagrama ha publicat "La confa­bulació dels irresponsables"Col·labora al diari El País.

Josep M. Fonalleras (Girona, 1959) és escriptor i autor d’una trentena de llibres, tant de narrativa breu com novel·la i obres de no ficció, entre els quals hi ha "Llarga vista. Narrativa 1982-2002", "August & Gustau", "Climent" (Premi de la Crítica Serra d’Or) i "Tot el que hi veig". Col·labora a El Periódico de Catalunya.

Jaume Subirana (Barcelona, 1963) és escriptor, traductor i professor universitari. Ha publicat prosa (Suomenlinna, Adrada, Cafarnaüm), poesia (Rapala, Una pedra sura, La hac) i obres sobre literatura i cultura catalana. Ha rebut, entre altres, els premis Carles Riba i Gabriel Ferrater de poesia i Ferran Soldevila de biografies.