Cuineres del territori. La memòria dels menjars de les comarques de la Marina
Editorial ONADA EDICIONS
¿Quieres recogerlo en librería?
España peninsular
El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part d?un patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones ?les c...
Leer más...- Editorial ONADA EDICIONS
- ISBN13 9788418634567
- ISBN10 8418634561
- Tipo LIBRO
- Páginas 224
- Colección La Nau, sèrie Minor #27
- Año de Edición 2022
- Idioma Catalán
- Encuadernación Rústica
- Audiencia General / "Trade"
- Rango Edad de interés, años Desde 12 Hasta 99
Materias
Cocina Del MundoCuineres del territori. La memòria dels menjars de les comarques de la Marina
Editorial ONADA EDICIONS
El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part d?un patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones ?les c...
¿Quieres recogerlo en librería?
España peninsular
Detalles del libro
El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part d?un patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones ?les cuineres del territori?, foren les protagonistes. El seus testimonis, recollits entre 1968 i 1972, conformaren la monografia Cocina alicantina. La cuina i el menjar alacantí (1973). Aquest treball ha servit de base per a reivindicar i posar en valor la memòria dels menjars tradicionals de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Generació rere generació, les dones s?han convertit en les artífexs del saber gastronòmic. Han sigut les creadores d?una gastronomia de proximitat que aporta els valors saludables de la cultura alimentària mediterrània i està basada en els productes autòctons i de temporada, dos dels elements que millor poden afavorir la biodiversitat i la sostenibilitat. D?ací la importància d?atorgar-les visibilitat i adaptar les seues receptes a les actuals recomanacions dietètiques i nutricionals. Es tracta de tornar a posar en valor el sabor de la tradició i poder reprendre referents que ajuden a alimentar-nos de manera més saborosa, saludable i sostenible.