Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Francesc Cambó. L'últim retrat

de Riquer i Permanyer, Borja
Francesc Cambó. L'últim retrat

Francesc Cambó. L'últim retrat

Francesc Cambó. L'últim retrat

de Riquer i Permanyer, Borja
24,90€
Disponible

La biografia definitiva i sencera de Francesc Cambó, un home amb moltes passionsFrancesc Cambó (1876-1947) va ser un polític destacat, un home de negocis d?èxit, un mecenes prominent i, a més, va tenir una vida sentimental força agitada. Un polític amb una carrera fulgurant que representa millor que ningú el catalan...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
EncuadernaciónLa biografia definitiva i sencera de Francesc Cambó, un home amb moltes passions

Francesc Cambó (1876-1947) va ser un polític destacat, un home de negocis d?èxit, un mecenes prominent i, a més, va tenir una vida sentimental força agitada.


Un polític amb una carrera fulgurant que representa millor que ningú el catalanisme que vol reformar Espanya per aconseguir l?autonomia. La seva involució conservadora coincideix amb quan es fa ric, multimilionari, i es converteix en el més destacat mecenes de la cultura catalana del segle XX. Fou el primer polític que contractà intel·lectuals ?Pla, Soldevila, Bosch Gimpera, Gaziel, Riba, Fabra, Sagarra, etc.? per les seves empreses culturals. Es passava les nits llegint Plutarc o Titus Livi, que havia fet traduir al català, i contemplant els Botticelli que havia comprat. És un exemple clar de les complexes vinculacions entre els interessos econòmics i la política (advocat, assessor de bancs, president de la Compañía Hispano Americana de Electricidad fins a la seva mort, la més important companyia elwèctrica de Llatinoamèrica, que el va fer immensament ric).


Borja de Riquer ha reconstruït amb nova documentació la vida complexa, contradictòria i insòlita de Francesc Cambó i ens la presenta com una lectura apassionant.