Història de la cuina catalana i occitana. Volum V. El bacallà. La carn. Els menuts
Editorial EDICIONS SIDILLÀ
¿Quieres recogerlo en librería?
España peninsular
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un p...
Leer más...- Editorial EDICIONS SIDILLÀ
- ISBN13 9788412574708
- ISBN10 8412574702
- Tipo LIBRO
- Colección HISTORIA DE LA CUINA #
- Año de Edición 2022
- Idioma Catalán
- Encuadernación Cartone
Materias
Etnología/folkloreHistòria de la cuina catalana i occitana. Volum V. El bacallà. La carn. Els menuts
Editorial EDICIONS SIDILLÀ
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un p...
¿Quieres recogerlo en librería?
España peninsular
Detalles del libro
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l'existència d'una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava.
Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d'aquesta cuina. En aquest cinquè volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de bacallà, de carn i de menuts. Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d'uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra d'art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d'una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards