Mes especial CRIMS.CAT

Añadido el: 17/01/2013

Recollint el llegat de la mítica col.lecció "La cua de palla" (la col•lecció pionera de novel•la negra, fundada per Manuel de Pedrolo), l'editorial Alrevés agafa el relleu per oferir un bon grapat de títols d’autors catalans i traduccions d’obres europees no publicades en cap altra llengua de l’Estat tot creant un projecte, ambiciós i engrescador, la col·lecció de novel·la negra Crims.cat. “es busquen autors que no hagin estat mai editats en castellà, és important que el llibre que editem nosaltres en català, sigui la primera vegada que s’editi a l’Estat espanyol”.

Crims.cat és una col·lecció però i també una pàgina web dedicada a la novel·la negra en català. En ella hi podreu trobar no només els títols i els autors que hi participaran sinó també un espai dedicat al món del gènere criminal en català: ressenyes, articles de reflexió, notícies del món negre, novetats editorials, opinions suscitades i tot tipus de notícies relacionades amb el món de la novel·la criminal a casa nostra.

Tal i com diu el seu director Alex Martin Escribà:

"Crims.cat és una nova col·lecció de novel·la criminal en llengua catalana, amb voluntat d’englobar tot tipus d’etiquetes i subgèneres: negre, policíac, espionatge, detectivesc, enigma...

L’empenta, a càrrec de l’editorial Alrevés, ens sembla de prou importància com per prendre’ns seriosament la iniciativa: de moment, sis títols l’any, on es combinaran autors de casa amb noms estrangers europeus de ressò i prestigi que avui són desconeguts en totes les llengües de l’Estat.

Així doncs, volem omplir un gran buit dins del mercat editorial en llengua catalana. Ara que ja és extensament reconegut l’èxit d’aquestes històries dins i fora de les nostres fronteres, calia unir esforços en la nostra llengua per intentar evitar la dispersió editorial que viuen tots els autors que cultiven allò que Raymond Chandler va anomenar «el simple art de matar». Simple o no, hem cregut que era el moment idoni per acontentar totes aquelles veus que reclamen des de fa un grapat d’anys la presència d’una col·lecció nostrada com ho va ser en el seu moment La Cua de Palla.

Per la nostra banda ens proposem -i esperem que no només es quedi en un propòsit- fer la millor de les seleccions i poder oferir-vos un bon catàleg d’autors reunits en una col·lecció que respondrà -això sí- a tots els criteris indispensables que caldria sempre tenir presents: un disseny identificatiu, unes cobertes suggerents, una numeració i, és clar, una tria coherent de títols.

Amb aquestes aspiracions, us convidem a passar pàgina i a començar a llegir. Hi trobareu un tipus de lectura, no ho oblideu, que ha delectat esperits de tota mena i de totes les contrades, i que novament ara podem tornar a fer en la nostra llengua."

WWW.CRIMS.CAT  

 


Comentarios
No hay comentarios
Escribir comentario
Su nombre


Su email


Su comentarioNota: HTML no se traduce
Introduzca el código a continuación:

Información

Horario:
De Lunes a Sabados: 10:00-20:30h

C/Balmes 26
08007 / Barcelona /España
[Ver mapa]

Contacto

+34 93 317 05 78
+34 93 412 27 02
alibri@alibri.cat
alibri@alibri.es

Twitter

    Facebook