Pa de flequer. La cultura d'un aliment bàsic

12,00

Sin impuestos: 11,54

Autor/es
Torrents i Buxó, Jacint
Sañé, Joaquim
ISBN13
9788494447389
ISBN10
8494447386
Tipo
LIBRO
Páginas
120
Año de Edición
2019
Idioma
catalán
Encuadernación
Rústica con solapas
Editorial:
EDICIONES MORERA
Disponibilidad:
Disponible

No puntuado
Opinar

El creixent interès per l'alimentació com quelcom més que satisfer la gana ens ha dut a tornar a prestar atenció al pa, a com es fa i conèixer què ens aporta. L'obra recupera bona part del conjunt de tradicions, costums i creences al voltant del pa, localitzades arreu de Catalunya i que van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), en un textos de gran valor cultural i fins ara poc difosos.


Un llibre ple de curiositats i tradicions sobre el pa i la seva elaboració.


"Pa de flequer. La cultura d?un aliment bàsic" (Col·lecció l?Ermità núm. 9) és un llibre que ens parla de tradicions i costums al voltant d?un dels aliments més importants de la nostra dieta: el pa. Convertit en element sagrat, durant segles va ser venerat a través de cerimònies i rituals, generant un imaginari simbòlic que ha perviscut fins no fa gaires anys. Bona part d?aquestes tradicions van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), uns textos que "Pa de Flequer" ha recuperat pel seu gran valor cultural.


En una edició a cura de l?antropòleg i professor Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé, grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, "Pa de flequer" també ens parla de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l?actualitat.

-            +

Nota: No se traduce HTML


Continuar

Información

Horario:
De Lunes a Sabados: 10:00-20:30h

C/Balmes 26
08007 / Barcelona /España
[Ver mapa]

Contacto

+34 93 317 05 78
+34 93 412 27 02
alibri@alibri.cat
alibri@alibri.es