Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Quatre pobles en un segle (1862-1963)

Mesquita, Manel
Quatre pobles en un segle (1862-1963)
Quatre pobles en un segle (1862-1963)

Quatre pobles en un segle (1862-1963)

Mesquita, Manel
15,00€
Consulte disponibilidad

El llibre fa un repàs per la història i la cronologia dels quatre pobles (Palau-sacosta, Sant Daniel, Santa Eugènia de Ter i Girona), fa constar les al·legacions de 1961 dels tres antics municipis i la resposta de les administracions locals entre 1962 i 1963 i acaba amb uns apunts de nostàlgia i desgreuge (amb ...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

El llibre fa un repàs per la història i la cronologia dels quatre pobles (Palau-sacosta, Sant Daniel, Santa Eugènia de Ter i Girona), fa constar les al·legacions de 1961 dels tres antics municipis i la resposta de les administracions locals entre 1962 i 1963 i acaba amb uns apunts de nostàlgia i desgreuge (amb articles de Joan Corney i Joan Camós) i un diccionari bàsic. El tractament de la informació del llibre ha anat a càrrec de Manel Mesquita.

En el pròleg del llibre, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, subratlla que aquesta publicació “no és, només, un recordatori ni una rememoració ni tan sols no és una simple mirada nostàlgica cap a una identitat perduda” sinó que és “la voluntat de ser, l’esforç i la tenacitat per mantenir viva una herència de pares i avis que fa comunitat”. “Girona té un deute d’agraïment envers aquests pobles, perquè en bona part la seva annexió ha configurat la ciutat que tenim avui i és un deure de tots plegats vetllar perquè ningú no hagi de renunciar a la seva identitat per ser gironí”, afegeix a continuació.

El 30 de juny de 1963 es va signar la diligència d’incorporació dels antics municipis en els llibres d’actes dels respectius ajuntaments, en compliment d’un decret ministerial que així ho manava. Per rememorar aquest fet, una comissió conjunta de les entitats veïnals i de l’Ajuntament de Girona ha realitzat un programa d’activitats que s’ha portat a terme aquests últims mesos i que ha tingut com a objectiu central que es conegui aquest procés d’annexió.