Cesta de la compra

"Uns apartats germans": Portugal i Catalunya ( Ed. català i portugués)

Editorial LLEONARD MUNTANER EDITOR

Uns apartats germans: Portugal i Catalunya ( Ed. català i portugués)
-5% dto.    17,00€
16,15€
Ahorra 0,85€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial LLEONARD MUNTANER EDITOR
  • ISBN13 9788415076049
  • ISBN10 8415076045
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 184
  • Año de Edición 2010
  • Idioma Castellano

"Uns apartats germans": Portugal i Catalunya ( Ed. català i portugués)

Editorial LLEONARD MUNTANER EDITOR

-5% dto.    17,00€
16,15€
Ahorra 0,85€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Segons Joan Maragall, les relacions entre Catalunya i Portugal són com les d’uns germans que, per desídia i mals atzars, haguessin romàs apartats. Certament, es produeix la paradoxa que catalans i portuguesos han compartit episodis fonamentals de la seva història i alhora ha planat damunt d’ells un oblit mutu que, en determinades èpoques, tan sols alguns intel·lectuals i escriptors han volgut superar.

Recollint la imatge de Maragall, «Uns apartats germans»: Portugal i Catalunya / «Irmãos afastados»: Portugal e a Catalunha, que té l’origen en una Jornada celebrada a l’Ateneu Barcelonès el 26 de novembre del 2009, es proposa redescobrir quins han estat els moments de col·laboració i les relacions històriques i culturals entre els pobles «dels dos mars», com també els va anomenar Maragall. El lector hi podrà trobar una visió detallada d’aquests moments de la mà de diferents estudiosos catalans i portuguesos, en un recorregut que, arrencant de l’Edat Mitjana i de la Guerra dels Segadors, s’ocupa també dels debats sobre el federalisme i l’iberisme i arriba fins a la més estricta actualitat.

Parlar sobre Catalunya i Portugal vol dir plantejar-se els diferents camins possibles d’organització econòmica, política i cultural dels països de la Península Ibèrica.

Els autors d’aquest llibre tenen una llarga trajectòria acadèmica i intel·lectual dedicada a estudiar el tema de les relacions entre les diferents nacions peninsulars. Alguns d’ells tenen a més una important experiència diplomàtica, com Bernardo Futscher Pereira, cònsol general de Portugal a Barcelona, i José Medeiros Ferreira, ministre d’Afers Estrangers durant el I Govern Constitucional portuguès després de la Revolució dels Clavells. Fernando Catroga és autor d’estudis fonamentals sobre l’iberisme i sobre les idees polítiques portugueses, i Maria da Conceição Meireles Pereira és una de les especialistes més importants sobre els debats iberistes a Portugal durant el segle XIX. Josep Sánchez Cervelló ha escrit treballs essencials per entendre les relacions entre els països de la Península Ibèrica, especialment pel que fa a l’època de la Revolució dels Clavells. Víctor Martínez-Gil, Joaquim Sala-Sanahuja i Jesús Revelles Esquirol són especialistes en les relacions històriques i culturals lusocatalanes i han dedicat estudis a temes com l’iberisme catalanista i a autors com Ribera i Rovira, Eugeni d’Ors, Mário de Sá-Carneiro, Fernando Pessoa o Josep Pla. Víctor Martínez-Gil i Joaquim Sala-Sanahuja són també traductors del portuguès al català.