Cesta de la compra

Temari Cos Subaltern Generalitat de Catalunya

Autor William Eggleston

Editorial CENTRO DE ESTUDIOS ADAMS

Temari Cos Subaltern Generalitat de Catalunya
-5% dto.    48,00€
45,60€
Ahorra 2,40€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial CENTRO DE ESTUDIOS ADAMS
  • ISBN13 9788413273266
  • ISBN10 8413273269
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 374
  • Año de Edición 2019
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Materias

Oposiciones

Temari Cos Subaltern Generalitat de Catalunya

Autor William Eggleston

Editorial CENTRO DE ESTUDIOS ADAMS

-5% dto.    48,00€
45,60€
Ahorra 2,40€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Aquesta edició recull els 10 temes del programa oficial de les proves selectives d'accés al Cos Subaltern de la Generalitat de Catalunya, publicat al DOGC de 24/05/2019 i referits a les matèries de dret constitucional i autonòmic, organització administrativa estatal i institucional autonòmica, funció pública i tasques pròpies del Cos Subaltern.
En el seu contingut, aquest volum compatibilitza la seva fonamental orientació didàctica, que es manifesta en la inclusió d'esquemes, gràfics i diferents estils de font, amb la redacció rigorosa i sistemàtica que correspon a tot manual dirigit a futurs professionals de la funció pública.
Entenem, doncs, que aquest llibre, juntament amb el volum d'Exercicis, integra la col•lecció més completa i eficaç per aconseguir l'objectiu, seu i nostre, de superar aquest procés selectiu.

Tema 1. Bon govern i ètica pública. El Codi ètic del servei públic de Catalunya: valors inherents i actuacions del servidor públic. Transparència en l’activitat pública. Dades obertes: principis i beneficis. Conceptes bàsics sobre la qualitat dels serveis públics: les cartes de servei, l’avaluació permanent dels serveis públics, i el dret de formular propostes i suggeriments.

Tema 2. Marc constitucional: principis, drets i deures fonamentals de les persones. L’Estatut d’autonomia de Catalunya: principis i tipologia de competències. El Parlament de Catalunya: composició i funcions. El president o presidenta de la Generalitat de Catalunya. El Govern de la Generalitat de Catalunya. Organització judicial a Catalunya: definició, organització i tipus d’òrgans judicials.

Tema 3. Organització i funcionament de la Generalitat de Catalunya: principis d’organització i funcionament. Els departaments: la seva estructura organitzativa i les unitats directives que els componen. Característiques i tipologia d’organismes que componen el sector públic. El sistema educatiu de Catalunya: el dret a l’educació, els ensenyaments obligatoris i gratuïts, l’organització de l’ensenyament i l’organització dels centres docents.

Tema 4. Els drets dels ciutadans en les seves relacions amb l’Administració pública: el dret a la no-discriminació i a una atenció adequada, els drets lingüístics, el dret a una bona administració i a serveis públics de qualitat, el dret d’accés als serveis i a la informació pública, els drets relatius a la protecció de dades, els drets relatius als mitjans electrònics i el dret a la intimitat. Els drets relatius a la protecció de dades el dret a una bona administració i a serveis públics de qualitat.

Tema 5. Els drets de les persones interessades en un procediment administratiu: el concepte de persona interessada; el concepte de procediment administratiu; el dret d’identificació i compareixença; els drets relacionats amb les dades i els documents; els drets en la tramitació del procediment; el dret d’atenció, informació i defensa, i el dret al pagament electrònic. Els registres administratius: quins documents es poden presentar i on es poden presentar. La gestió documental a la Generalitat de Catalunya: els documents, els documents electrònics i l’arxiu documental. Els arxius de la Generalitat de Catalunya: tipologia.

Tema 6. El personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya: classes de personal. Sistemes d’accés a la funció pública. Drets i obligacions del personal. Drets individuals i drets individuals exercits col•lectivament. Règim disciplinari. Incompatibilitats. Mesures d’igualtat per raó de gènere. Requisits d’accés i d’exercici de professions i activitats que impliquin tracte amb menors d’edat. Delictes d’infidelitat en la custòdia de documents i de violació de secrets.

Tema 7. Atenció a la ciutadania i processos de comunicació interpersonal: la comunicació verbal i no verbal, la capacitat d’escolta, la comunicació assertiva, estratègies d’actuació en situacions difícils i actuació en cas de comportaments agressius. La comunicació cara a cara. Especificitats de l’atenció telefònica. Identificació dels visitants. Serveis de les oficines d’atenció ciutadana.

Tema 8. Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Nocions bàsiques de la navegació i cerca per Internet. Nocions bàsiques de l’ús del correu electrònic i de les utilitats del calendari. Nocions bàsiques del processador de textos. Nocions bàsiques del full de càlcul. Administració electrònica. Còpia autèntica (e-Còpia) i digitalització segura. Valisa electrònica (e-Valisa). Certificat digital i signatura electrònica.

Tema 9. Riscos laborals: drets i obligacions. Pla d’emergència d’edificis i instal•lacions: conceptes bàsics d’evacuació, confinament, emergència, pla d’emergència i pla d’evacuació. Objectius generals d’un pla d’emergència, elements principals i fases. Objectius generals d’un simulacre d’emergència. Diferents rols d’actuació en plans i simulacres d’evacuació i emergència.

Tema 10. Ús del material: descripció de material fungible i de material no fungible. Seguretat laboral en la manipulació manual de càrregues: característiques de la càrrega, esforç físic necessari, mesures preventives i manteniment de l’esquena. Bones pràctiques ambientals: eficiència en l’àmbit de l’energia, eficiència en l’ús del paper, gestió adequada dels residus i eficiència en l’ús de l’aigua.

Materias

Oposiciones