Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más
4 de mayo

Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert

Yeste, Elena
Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert
Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert

Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert

Yeste, Elena
16,90€
Consulte disponibilidad

Un conflicte de llengües ens mostra com, al llarg de la història, hi ha hagut un discurs contra la llengua catalana i, especialment, contra l’escola en català. Els governs i els partits polítics espanyols —i també nombroses associacions, diaris i intel·lectuals— han intentat im...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación


Un conflicte de llengües ens mostra com, al llarg de la història, hi ha hagut un discurs contra la llengua catalana i, especialment, contra l’escola en català. Els governs i els partits polítics espanyols —i també nombroses associacions, diaris i intel·lectuals— han intentat impedir-ne la normalització, argumentant una suposada superioritat de la llengua castellana per als diferents usos socials.

Per a l’autora, sovint es fan servir l’escola i la llengua per atiar un conflicte de llengües i una batalla identitària que no existeixen a la societat catalana. El seguiment cronològic del conflicte, des de la Nova Planta fins a la Llei Wert, fa evident l’existència d’una campanya contínua contra la llengua catalana amb la voluntat de no reconèixer la personalitat política, cultural, lingüística i nacional de Catalunya.

Elena Yeste Piquer (Barcelona, 1984) És periodista i professora de Comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL). Llicenciada en Periodisme i doctora per la URL, té un doctorat en Política, Mèdia i Societat (URL), un màster en Estudis Històrics (UB) i un màster en Gestió d’Empreses de Comunicació (UPF). Coordinadora del Màster Universitari en Comunicació Política i Social de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i redactora en cap de la revistaTrípodos. Va guanyar el 26è Premi d’Assaig Josep Vallverdú per l’obraL’era de la hipermemòria. Revisionisme i falsificació històrica (Pagès Editors, 2010). Ha treballat com a redactora al diari Avui en la secció de política internacional i al programa Afers exteriors de TV3.