Warenkorb

Situar-se en el món d'avui
-5% Rabatt.    17,00€
16,15€
Speichern 0,85€
Nicht verfügbar, verfügbarkeit bestätigen
Kostenloser Versand ab 19€
Festland Spanien
  • Verlag ASSOCIACIÓ CRISTIANISME AL SEGLE XXI
  • ISBN13 9788413982816
  • ISBN10 8413982812
  • Gegenstandsart BUCH
  • Buchseiten 240
  • Jahr der Ausgabe 2021
  • Sprache Katalanisch
  • Bindung Gebunden mit Klappen
-5% Rabatt.    17,00€
16,15€
Speichern 0,85€
Nicht verfügbar, verfügbarkeit bestätigen
Kostenloser Versand ab 19€
Festland Spanien

Buch Details

L'Associació Cristianisme al Segle XXI edita d'una forma periòdica, pràcticament cada any, un volum amb el contingut de les participacions a les diverses activitats que hem organitzat durant el darrer any.

Aquest any acabem d'editar el volum titulat "Situar-se en el món d'avui" que conté les participacions de les persones que han col·laborat en els nostres actes (Espai Obert, Debats a Sant Ildefons i el darrer Congrés que hem organitzat). 

S'apleguen en aquest llibre les activitats de l'associació civil «Cristianisme al segle XXI» relatives al curs 2019-2020: el nostre XI Congrés clebrat els 8 i 9 de novembre del 2019, que duia per títol «Discernir els canvis del món actual», del cicle «Espai Obert» 2019-20, sota el lema «Situar-se en el món d'avui», i una sola sessió dels «Debats de Sant Ildefons», a causa de la pandèmia, dedicada als reptes que obrí el Sínode de l'Amazònia.

El nostre XIè Congrés pretenia «afrontar la necessitat de discernir els canvis del món d'avui –socials, econòmics, polítics, culturals...– per tal de ser més fidels al missatge evangèlic en la construcció d'un món nou i alternatiu». S'organitzà en una doble sessió. En la primera (8-XI-2019), Lucetta Scaraffia, historiadora i exresponsable de «Dones, Església, Món», suplement mensual de L'Osservatore Romano, obrí el Congrés amb una ponència global: «Visió panoràmica dels problemes del món i de l'Església d'avui», que fou molt debatuda. Seguí una taula rodona sota el títol «Avui és demà: el futur que ja tenim», en la qual van intervenir Joan B. Casas, exdegà del col·legi d'Economistes, Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política de la UB, i Àngel Miret, coordinador del Comitè Català de les persones refugiades. L'endemà tingué lloc la segona sessió, amb dues ponències sobre la necessària transició ecològica a càrrec d'Assumpta Farran i sobre les persecucions religioses per part de Pilar Rahola.

El cicle «Espai Obert» aprofundí en els temes del Congrès. Les tres primeres foren aquestes: «De les religions a l'espiritualitat: entre salvació i narcisisme?», a càrrec de Ramon M. Nogués, biòleg i antropòleg (29-X-2019); «Envelliment, degradació física i mental, aferrisament terapètic i Testament vital», per Josep de Martí, director d'Inforesi-decencias.com (25-I-2020) i «Educació en valors: una eina per a l'esperança», dictada per Josep Puig, catedràtic de Teoria de l'Educació (22-II-2020). Després, amb el calendari traslladat al darrer trimestre de l'any a causa de la pandèmia de la COVID-19 i per via telemàtica –algunes sessions van superar el centenar de connectats–, vam tenir les següents ponències: «Noves formes d'organització col·lectiva per a una societat més justa», a càrrec d'Edith Wustefeld (3-X-2020); «La premsa, els digitals i el control de la gent», per Joan Manuel Tresserras (24-X-2020) i «Ideologia de gènere», il·luminadora xerrada de Teresa Forcades (28-XI-2020).

El colofó del'any es programà per al 12-XII-2020, diada en què, després de l'Assemblea anual de l'Associació, vam tenir l'únic «Debat a Sant Ildefons» del curs sobre «L'Amazònia, natura i humanitat: el Sínode i els seus reptes», a càrrec del pare Víctor Codina, jesuïta i assistent al Sínode tingut el 2019 a Roma, expressament convidat pel Papa.

Mehr Bücher von Lucetta Scaraffia