Cesta de la compra

1714. La història que en Roc Pons no coneixia

Autor Jaume Cabré

Editorial LA GALERA

1714. La història que en Roc Pons no coneixia
-5% dto.    12,95€
12,30€
Ahorra 0,65€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial LA GALERA
  • ISBN13 9788424649470
  • ISBN10 8424649478
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 168
  • Colección Narrativa singular #
  • Año de Edición 2013
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Cartone

1714. La història que en Roc Pons no coneixia

Autor Jaume Cabré

Editorial LA GALERA

-5% dto.    12,95€
12,30€
Ahorra 0,65€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Edat de lectura: La complicitat del lector amb la història que protagonitza Roc Pons és un element molt atractiu per recomanar la lectura d'aquesta novel·la a estudiants de 10 a 14 anys. Les aventures d'un noi qualsevol de la Barcelona de la fi del segle XX que apareix sense proposar-s'ho al començament del XVIII serveixen per a despertar en el lector la curiositat per conèixer una època que, com al mateix Roc Pons, li pot resultar del tot desconeguda. 

Argument: La utilització del recurs clàssic de la màquina del temps serveix per a situar Roc Pons, un noi de 1980, dos segles enrere, l'any 1714, en ple setge de Barcelona per les tropes de Felip V. Els esdeveniments del passat són viscuts en directe pel protagonista. Després de la sorpresa inicial pel canvi d'època, Roc Pons s'implicarà amb tota l'energia en els problemes tan dramàtics que van patir els seus avantpassats. 

Un cop recuperat de la sorpresa inicial, cau presoner d'uns desaprensius delinqüents, que el retenen contra la seva voluntat. Després d'aconseguir fugir del cau on l'havien retingut, coneix un noi de la seva edat, Pere, compromès en la lluita del seu país per mantenir la sobirania. Davant la precarietat de la situació que travessa Barcelona, sotmesa a un setge molt estret, s'alia amb els seus avantpassats. Les aventures emocionants en què es troba immers serviran a Roc Pons per a descobrir una identitat personal i històrica que per deixadesa havia ignorat. 

Tema: L'exploració d'uns fets històrics determinants en la història de Catalunya centra l'interès de La història que en Roc Pons no coneixia. El coneixement precís d'aquest passat seria indispensable per a entendre el present des d'una perspectiva més àmplia. La ignorància de la història condueix a tenir una visió molt parcial dels fets que tenen lloc en els temps contemporanis. 

Paral·lelament a aquest tema principal, la novel·la explora una temàtica tractada amb amplitud per bona part de la literatura d'aquest segle, l'alteritat. Roc Pons troba el seu doble, Oleguer. L'exploració d'aquesta relació introdueix elements d'inquietud que donen una dimensió a l'obra que sens dubte l'enriqueix. 

Más libros de Jaume Cabré