Europa a les fosques. Polítiques socials en els feixismes

23,00

Sin impuestos: 22,12

Autor/es
Estivill, Jordi
ISBN13
9788498888171
ISBN10
8498888174
Tipo
LIBRO
Páginas
344
Año de Edición
2018
Idioma
catalán
Encuadernación
Rústica con solapas
Editorial:
ICARIA EDITORIAL, S.A.
Disponibilidad:
Disponibilidad Normal 7 días

No puntuado
Opinar

¿Com es vol combatre el feixisme i les formes ascendents del populisme si se'ls desconeix o només se'n te la seva imatge repressiva? Fins a quin punt les condicions que generen la irrupció i el desenvolupament dels feixismes es repeteixen avui en dia, es l'interrogant de fons d'aquesta publicació.


Aquest llibre es un assaig comparatiu de les polítiques socials que van originar i aplicar el nazisme, el feixisme Italià, el Salazarisme i el Franquisme. En els quatre països, les idees que els van impulsar tenen arrels en el segle dinou. Tots ells creen unes polítiques econòmiques, socials i laborals que intenten generar una integració interclassista, uns mecanismes corporatius i sindicals d'assistència i reproduir la força de treball. La crisi del 29 i les seves conseqüències van accelerar les respostes dels diferents estats i de les seves formes de protecció social. L'assistència i la beneficència, els serveis socials i els treballadors socials van remodelar-se i adaptar-se a les varies fesomies dels feixismes que van aconseguir alts nivells de consentiment i sotmetiment controlats dels treballadors i de les capes populars. Es dedica una especial atenció a l'evolució de l'estat espanyol i de Catalunya. El treball acaba amb un conjunt de reflexions obertes sobre com afrontar l'actual fragilitat democràtica.


Aquesta publicació va dirigida a tots els que estan preocupats per aquesta fragilitat i volen dotar-se d'instruments per ampliar i aprofundir el seu combat actual. També pot interessar als historiadors, sociòlegs, politicòlegs, economistes i treballadors socials que estudien la vessant social dels feixismes. Però sobretot s'adreça als que no volen que aquella història es repeteixi.

-            +

Nota: No se traduce HTML


Continuar

Información

Horario:
De Lunes a Sabados: 10:00-20:30h

C/Balmes 26
08007 / Barcelona /España
[Ver mapa]

Contacto

+34 93 317 05 78
+34 93 412 27 02
alibri@alibri.cat
alibri@alibri.es