Cesta de la compra

L'Eixample. 150 anys d'història

Autor Lluís Permanyer

Editorial VIENA EDICIONS

L'Eixample. 150 anys d'història
-5% dto.    27,50€
26,12€
Ahorra 1,37€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial VIENA EDICIONS
  • ISBN13 9788483305089
  • ISBN10 8483305089
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 208
  • Año de Edición 2008
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Cartone

L'Eixample. 150 anys d'història

Autor Lluís Permanyer

Editorial VIENA EDICIONS

-5% dto.    27,50€
26,12€
Ahorra 1,37€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

El llibre del periodista Lluís Permanyer 'L'esplendor de la Barcelona burgesa' il·lustra, amb 200 fotografies, la vida pública i privada de la burgesia catalana a partir de l'any 1860, i explica el naixement de l'Eixample i com el Modernisme va significar un moment artístic i brillant per a la ciutat.

áá Abans de la urbanització del districte, la gent vivia en els barris de Ciutat Vella amb espais reduïts i escassos serveis. Després de la demolició de les muralles i la urbanització de l'Eixample, la ciutat va viure un període de transformació social i urbana.

áá El periodista ha explicat avui en roda de premsa que en la composició del llibre, ell "marcava les directrius sobre les fotografies que es necessitava", però que l'elecció de les publicades ha estat de l'editorial.

áá Permanyer ha afirmat que aquestes fotografies l'ajuden a "explicar moltes coses" sense necessitat de narrar-les. Ha explicat que el Modernisme de l'Eixample d'aquella època era brillant, ja que "tot era un disseny de gran qualitat". Ha afegit que ha intentat "reflectir aquest moment bonic de l'esplendor de la burgesia".

áá El periodista ha dit que li va interessar "explicar la vida ciutadana, i no la política", i que va buscar il·lustrar "els usos, costums i com es vivia dins i fora de les llars" d'aquella època.

áá Les fotografies provenen dels arxius històrics de Catalunya i l'aportació de fotografies privades de famílies i mostren els espais que la burgesia va edificar per viure: torres, palaus familiars i decoració d'interiors.