Cesta de la compra

Els vins del Priorat

Autor Montse Nadal Roquet-Jalmar

Editorial COSSETANIA EDICIONS

Els vins del Priorat
-5% dto.    10,50€
9,98€
Ahorra 0,53€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial COSSETANIA EDICIONS
  • ISBN13 9788495684967
  • ISBN10 8495684969
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 112
  • Año de Edición 2002
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Materias

Gastronomia

Els vins del Priorat

Autor Montse Nadal Roquet-Jalmar

Editorial COSSETANIA EDICIONS

-5% dto.    10,50€
9,98€
Ahorra 0,53€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Nadal Roquet-Jalmar, Montse
Professora de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona des de l'any 1988, en l'àrea de viticultura. Estudià biologia (1982) i Enginyeria Tècnica Agrícola (1984) a Barcelona. El treball que realitzà per optar al títol d'Enginyeria tractà sobre la selecció de la flora de llevats autòctona de la localitat de Porrera. L'any 1988 inicià la tesi doctoral, en la qual estudià els factors que influeixen en l'adaptació de la varietat cabernet sauvignon a la comarca del Priorat. Realitzà estades predoctorals a Montpeller (1990 i 1991) i postdoctorals a Califòrnia (1994). Els vins del Priorat és el seu primer llibre publicat, el qual parteix d'una important tasca investigadora i es dirigeix a qualsevol persona que pugui estar interessada en la viticultura i l'elaboració i el tast de vins, i en especial, en l'entorn de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat.
Aquest llibre ens apropa a les singularitats dels vins de la regió del Priorat, però també a tot allò que els envolta. S'hi tracten un conjunt d'aspectes relacionats amb la comarca, la terra, les varietats de raïm i el conreu, els quals són tan específics d'aquesta Denominació d'Origen Qualificada (DOQ), una de les més petites de l'Estat. En la introducció es relaten els aspectes històrics, socioeconòmics i legislatius de la DOQ Priorat. Seguidament, es detallen les característiques més importants dels tipus de sòls i mesoclimes de la zona, factors decisius en la qualitat de la verema. A continuació, es descriuen les varietats, el procés de maduració del raïm i el tipus de conreu, i per finalitzar, s'exposen els processos d'elaboració de vins negres i blancs i les particularitats del tast dels vins del Priorat. El llibre també inclou un apartat d'annexos en què hi destaca un recull dels noms dels cellers i vins del Priorat.

Materias

Gastronomia