Cesta de la compra

El temps i el clima

Autor Juan P. Martín Vide

Editorial RUBES EDITORIAL S.L.

El temps i el clima
-5% dto.    9,32€
8,85€
Ahorra 0,47€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial RUBES EDITORIAL S.L.
  • ISBN13 9788449700903
  • ISBN10 8449700906
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 128
  • Año de Edición 2001
  • Idioma Catalán

El temps i el clima

Autor Juan P. Martín Vide

Editorial RUBES EDITORIAL S.L.

-5% dto.    9,32€
8,85€
Ahorra 0,47€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Clima i meteorologia són dos conceptes que solen anar entrellaçats, que freqüentment es confonen i dels quals tenim, moltes vegades, una definició intuïtiva. Associem el clima a la meteorologia atmosfèrica, sense sospitar que el sistema climàtic, escenari en què es desenvolupa el clima, és d'una gran complexitat, en abastar l'aire i els oceans, la superfície terrestre, la biosfera, els gels i el sistema socioeconòmic. Plantejar les interrelacions entre tots ells és un dels objectius d'El temps i el clima. Les seves pàgines ens descobriran que l'homogeneïtat, més que la variabilitat, defineix les sèries climàtiques, encara que ens resistim a reconèixer-ho, i continuem pensant que allò que caracteritza un clima són els valors meteorològics extrems, com si li concedíssim al temps una vocació insaciable de superació.
El temps i el clima ens introdueix i guia per a una visió de clima nova, rigorosa i apassionant, en la qual l'estudi de dades d'origen científic que conformen les sèries climàtiques es complementen amb aportacions indirectes, extretes de ritus i costums socials, en les quals l'autor indaga i extreu dades climàtiques allà on només apareixen actituds col·lectives aparentment neutres.
Amb instruments bàsics, l'obra ens submergeix amb precisió matemàtica i vocació pedagògica (tot sovint humanista) en els detalls climàtics de pobles i petites ciutats concretes del nostre país, per sorprendre'ns a continuació amb els grans fenòmens globals com El Niño i les seves relacions amb la nostra percepció del clima.

Más libros de Juan P. Martín Vide