Cesta de la compra

Educació, municipis i República

Editorial PUB. UNIVERSITAT DE BARCELONA

Educació, municipis i República
-5% dto.    15,00€
14,25€
Ahorra 0,75€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial PUB. UNIVERSITAT DE BARCELONA
  • ISBN13 9788447531219
  • ISBN10 844753121X
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 128
  • Año de Edición 2006
  • Idioma Castellano
  • Encuadernación Rústica

Educació, municipis i República

Editorial PUB. UNIVERSITAT DE BARCELONA

-5% dto.    15,00€
14,25€
Ahorra 0,75€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

L'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona vol ajudar a la recuperació de la memòria històrica, per tal de conèixer i posar a l'abast de tothom un període amb una de les reformes de caràcter social, educatiu i pedagògic més avançades de la nostra història i de l'Europa de l'època. També es pretén retrobar la figura de l'educador i la seva significació social a l'època.

En aquest període contemplem una aposta important per l'escola pública, donat que l'estat assumeix la responsabilitat en l'educació. El tractament de l'escola al llarg d'aquest període comporta un nou ensenyament secularitzat, coeducatiu, modern, descentralitzat,... L'estat i les forces socials vinculades a l'obrerisme i el republicanisme, desenvoluparan un paper fonamental per a què es produeixin tots aquests canvis.

Els elements centrals de l'exposició es centren en proporcionar una visió panoràmica de les iniciatives educatives més agosarades i innovadores corresponents al període de la II República (1931-1939), i al mateix temps, eixamplar el període per mostrar els antecedents, tant des de l'àmbit privat o públic (Escola Moderna, Escola del Bosc de Montjuïc,...).

L'eix central de l'exposició esdevé, més encara en els nostres dies, un tema de primer ordre. L'educació segueix essent avui dia un dels elements fonamentals per aconseguir una millor societat i on l'educació pública de qualitat, ha de ser l'objectiu prioritari. Es fa necessari per tant, fer una mirada al passat per tal de conèixer el com i el per què de la situació educativa actual i la més recent. D'aquesta manera, una mirada al passat ens podrà si més no, ajudar a conèixer una mica millor el present i l'actualitat de l'educació a Catalunya a través dels municipis.