Cesta de la compra

Entre el sagrat i el profà. El renaixement a Prato

Editorial FUNDACIO CAIXA DE PENSIONS

Entre el sagrat i el profà. El renaixement a Prato
-5% dto.    45,00€
42,75€
Ahorra 2,25€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial FUNDACIO CAIXA DE PENSIONS
  • ISBN13 9788476649923
  • ISBN10 8476649924
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 219
  • Año de Edición 2008
  • Idioma Castellano
  • Encuadernación Rústica

Entre el sagrat i el profà. El renaixement a Prato

Editorial FUNDACIO CAIXA DE PENSIONS

-5% dto.    45,00€
42,75€
Ahorra 2,25€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

El Renaixement, un dels grans esdeveniments de la història de l'art europeu, el tret principal del qual és la recuperació de l'esperit clàssic, l'humanisme, va tenir molta importància a la localitat de Prato, a la Toscana. Donatello i Filippo Lippi van deixar la seva empremta en la decoració de la catedral, que va esdevenir un lloc de pelegrinatge per a les noves generacions d'artistes. Alhora, l'existència d'una important vida corporativa va produir una extraordinària riquesa cultural que rivalitzava amb la de la veïna Florència.
Aquesta exposició vol presentar l'aportació de Prato a l'art del Renaixement durant un període de quatre segles, des de les creacions dels grans artistes del segle xiv, com Bernaldo Daddi, autor del retaule del Cíngol Sagrat (el cinyell que la Verge va donar a Sant Tomàs i que es conserva encara avui a Prato com a relíquia), fins a les obres mestres de Filippo Lippi, del segle xv, en què l'esperit de l'humanisme es manifesta amb el màxim grau de refinament.
L'exposició també recull, entre d'altres, les aportacions dels manieristes, com Gianni Maria Butteri, i dels naturalistes com Giovanni Battista Caracciolo, el Batistello, que van portar fins a les darreres conseqüències la tècnica del clarobscur.
De les lluminoses epifanies del trecento a la violència expressiva de Luca Signorelli i el tenebrisme que anuncia el barroc, l'exposició proposa un recorregut per la història de l'art italià, a partir de 59 peces del fons del Museo Civico de Prato, que inclouen pintures sobre fusta i tela, frescos, relleus en terracota i majòlica, mobles i peces d'orfebreria.
L'exposició també vol servir per recordar la vinculació entre Barcelona i Prato, dues ciutats dedicades a la producció tèxtil, que a l'Edat Mitjana van mantenir una estreta relació comercial.
Organitzada en collaboració amb Contemporanea Progetti, Florència