Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

El petit món de Don Camillo

Guareschi, Giovanni
El petit món de Don Camillo

El petit món de Don Camillo

El petit món de Don Camillo

Guareschi, Giovanni
22,00€
Consulte disponibilidad

Itàlia, província de Reggio Emilia, després de la II Guerra Mundial. Per un costat, un capellà, Don Camillo, representant dels catòlics i democratacristians; per l'altre, l'alcalde comunista, Peppone. Més enllà de la caricatura, Guareschi va crear dos personatges immortals amb els que es va enfrontar, d'una manera tendra i sarcàstica alh...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Itàlia, província de Reggio Emilia, després de la II Guerra Mundial. Per un costat, un capellà, Don Camillo, representant dels catòlics i democratacristians; per l'altre, l'alcalde comunista, Peppone. Més enllà de la caricatura, Guareschi va crear dos personatges immortals amb els que es va enfrontar, d'una manera tendra i sarcàstica alhora, al seu país.

Comparat a Twain i Wodehouse pel seu humor irresistible, Guareschi va gaudir d'una popularitat immensa els anys 60, arran de les pel·lícules que Fernandel i Gino Cervi van protagonitzar com a Don Camillo i Peppone, respectivament. Només a Itàlia es van vendre 20 milions d'exemplars dels seus 12 llibres. La revista "Life" va arribar a afirmar que Don Camillo era el "més hàbil i eficaç propagandista anticomunista a Europa", mentre la crítica intel·lectual d'esquerres el silenciava, desconeixent que Guareschi estimava Peppone fins i tot més que a Don Camillo. I és que en el fons, no són Peppone i Don Camillo les dues cares d'una mateixa moneda?

"si els capellans se senten ofesos a causa de don Camillo, tenen perfecte dret a trencar-me un canelobre sobre el cap, i si els comunistes se senten ofesos a causa de Peppone, tenen perfecte dret a trencar-me una estaca sobre l'esquena. Però si algú altre se sent ofès a causa dels discursos del Crist, no hi ha res a fer, perquè qui parla a les meves històries no és el Crist, sinó el meu Crist, o sigui la veu de la meva consciència" (Giovannino Guareschi)