Cesta de la compra

Entre Calimero i Superman.Una política lingüística per al català.

Autor Josep J. Conill

Entre Calimero i Superman.Una política lingüística per al català.
-5% dto.    14,00€
13,30€
Ahorra 0,70€
  • ISBN13 9788493846565
  • ISBN10 8493846562
  • Tipo Libro

Entre Calimero i Superman.Una política lingüística per al català.

Autor Josep J. Conill

-5% dto.    14,00€
13,30€
Ahorra 0,70€
No disponible online, pero nuestras libreras pueden consultar su disponibilidad para darte un estimado de cuándo podríamos tenerlo listo para ti.

Expertas libreras
Asesoramiento personal
Envíos en 24/48h
-5% dto en todos los libros
Gracias por comprar
en librerías reales.
Recogida GRATUITA en Librería
¡Ven y déjate sorprender!

Detalles del libro

Assumpte de gran rellevància social als Països Catalans, la política lingüística és simultàniament una disciplina acadèmica i una pràctica governamental. Alguns dels seus correlats locals, com ara la immersió lingüística a l’ensenyament, constitueixen una arma llancívola contra els governs catalanistes i alhora un motiu d’orgull invocat per aquests. Això no obstant, els estudis sobre la matèria mostren sovint una paràlisi inquietant, fruit de dogmatismes militants.

Entre Calimero i Superman és un text heterodox és una glopada d’aire fresc, una tercera via que es manté a distància tant del victimisme de Calimero com del triomfalisme de Superman, és a dir, tant del lament que es tortura amb la visió d’una llengua catalana certament minoritzada, però més impotent del què és en realitat, com de certs cofoismes espuris que qualifiquen de modèliques les polítiques de normalització del Principat.

Al llibre s’hi analitza la “normalitat” que representa ser una llengua minoritzada en un món on un grapat de llengües que han esdevingueren imperials han empés a la minorització la resta d’idiomes del planeta.
Dins aquest context es critiquen tant les actuals polítiques lingüístiques del principat com les ideologies que envolten sempre tota política lingüística, sense perdre de vista però el marc dels Països Catalans, i tot plegat es duu a terme tot desmantellant els tòpics estantissos que entorpeixen una visió més pragmàtica de la problemàtica. Així mateix, al llibre es proposen mesures que es consideren oportunes per tal d’estendre l’ús del català, tant en aquesta com en una eventual Catalunya independent.

Recorrent a la teoria de sistemes de NIklas Luhmann i a la sociolingüística del conflicte de Lluís Aracil, Josep J. Conill ens presenta un text desvinculat dels programes dels principals partits, que se’n manté a una sana distància crítica tot treballant en la profunditat teòrica que seria desitjable en tants altres documents sobre aquesta temàtica tan delicada.

  • ISBN13 9788493846565
  • ISBN10 8493846562
  • Tipo Libro