La cuina dels pastors. Entre la plana i la muntanya
Editorial EL FARELL EDICIONS
España peninsular
- Editorial EL FARELL EDICIONS
- ISBN13 9788492811854
- ISBN10 8492811854
- Tipo Libro
- Páginas 112
- Colección Rebost i Cuina #14
- Año de Edición 2000
- Idioma Catalán
- Encuadernación Rústica con solapas
Secciones
RecetariosLa cuina dels pastors. Entre la plana i la muntanya
Editorial EL FARELL EDICIONS
España peninsular
Detalles del libro
En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas.
La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’estaven a la barraca solien cuinar sopes, escudelles i guisats amb patates, llegums, ar- ròs, fideus i algun tros de carn. I quan feien transhumància anaven a menjar a les masies i als hostals que es trobaven al llarg dels camins.
Aquest llibre us ofereix més de quaranta receptes d’aquesta cuina pràctica, senzilla, però gustosa. Des del simple esmorzar fet a peu de camí, fins al guisat més elaborat de les fondes o les mestresses de pagès.
L’autor coneix de primera mà aquest món, ja que en la masia de la seva infància havia conviscut amb pastors.