Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más
4 de mayo

La guerra amb ulls d'infant. Tres diaris i dos centenars d'escrits inèdits

Dom
La guerra amb ulls d'infant. Tres diaris i dos centenars d'escrits inèdits
La guerra amb ulls d'infant. Tres diaris i dos centenars d'escrits inèdits

La guerra amb ulls d'infant. Tres diaris i dos centenars d'escrits inèdits

Dom
20,00€
Disponibilidad Normal 7 días

Aquest llibre no va de records orals, sinó d'escrits d'alumnat de la dècada dels anys trenta del segle passat. També d'articles publicats en revistes escolars o sindicals de l'època republicana. Són testimonis vius de com els infants percebien les notícies sobre guerres passades o com van viure en la pròpia pell l'horror de la Guerra Civil. ...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

Aquest llibre no va de records orals, sinó d'escrits d'alumnat de la dècada dels anys trenta del segle passat. També d'articles publicats en revistes escolars o sindicals de l'època republicana. Són testimonis vius de com els infants percebien les notícies sobre guerres passades o com van viure en la pròpia pell l'horror de la Guerra Civil. Un 80 % del material aportat correspon al període 1936-1939.
Cal destacar el diari del mestre Enric Gibert, amb les redaccions dels seus alumnes sobre la Gran Guerra (1914-18), i els dos diaris de les germanes Arnau Pitarch, escrits entre juny de 1936 i desembre de 1937. Tres diaris inèdits a nivell d'obra publicada.
Amb l'objectiu de recuperar la memòria escolar d'una etapa crucial de la nostra història, Salvador Domènech ha tingut l'encert de recopilar en aquesta obra tres diaris i més de dos centenars d'escrits inèdits.
La finalitat és que pugui esdevenir un llibre de referència a l'hora de reflexionar sobre la guerra ?de qualsevol tipus i en qualsevol època? sobretot en les escoles, espais culturals i centres de debat.

Salvador Domènech i Domènech (Barcelona, 1955). Doctor en Pedagogia i màster en Assessorament Psicopedagògic per la UB. Especialista en Història de l'Educació a Catalunya del segle XX, de manera especial durant la II República.
Resultat de la seva recerca són les quatre obres cabdals publicades a la Biblioteca Abat Oliba de PAM: Manuel Ainaud i la tasca pedagògica a l'Ajuntament de Barcelona (1995), L'Insti tut-Escola de la Generalitat i el doctor Josep Estalella (1998), Els alumnes de la República (2008) i Els alumnes de la Generalitat (2009).
També ha fet d'editor literari, especialment amb l'obra Amb ulls de nena (2008), d'Encarnació Martorell (traduïda al castellà, francès i portuguès). Amb la seva fi lla Ona van escriure Tres memòries i un naixement (2014), un llibre híbrid, a mig camí entre la novel·la i la narrativa biogràfica.
Per consultar tota la seva obra, tant de llibres (una quinzena, en col·laboració i solitari) com d'articles, així com d'altres activitats (xerrades, clubs de lectura, pròlegs) podeu entrar a la pàgina web: salvadordomenech.com