Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Pallars terra de corder

Diversos Autors
Pallars terra de corder
Pallars terra de corder

Pallars terra de corder

Diversos Autors
20,00€
Disponible

El llibre té com a objectiu posar de manifest el valor de la carn de corder i la importància de la ramaderia al Pallars Jussà. Per aquest motiu, dóna veu als diferents agents clau que intervenen en el procés: ramaders, que ens comparteixen el seu dia a dia per donar a conèixer l?ofici de pastor, i carnissers i cuiners que ...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación



El llibre té com a objectiu posar de manifest el valor de la carn de corder i la importància de la ramaderia al Pallars Jussà. Per aquest motiu, dóna veu als diferents agents clau que intervenen en el procés: ramaders, que ens comparteixen el seu dia a dia per donar a conèixer l?ofici de pastor, i carnissers i cuiners que ens donen receptes i opcions per cuinar-lo.


El llibre vol ser doncs una referència a l?hora de pensar en la cuina del corder i també un producte per donar a conèixer el territori del que destaca la fotografia que recull alguns dels paisatges més emblemàtics del Pallars.


1a part. La cultura del corder


L?Ajuntament de Tremp ha coordinat la redacció d?aquesta primera part del llibre que vol acostar la ramaderia i l?ofici de pastor a la societat. Recull  els diferents moments claus en la cria del ramat i també repassa altres temes d?interès general com les races d?ovella autòctones de Catalunya, el lèxic pallarès associat a aquest ofici, o propostes de senderisme que passen per camins ramaders o antigues vies de transhumància.
La redacció d?aquest bloc del llibre parteix d?un treball de recerca que va anar a càrrec de la historiadora Noemi Riudor.


2a part. La cuina del corder


La segona part del llibre ha anat coordinada juntament amb Fundació Alícia i ha comptat amb la participació activa dels carnissers i els restauradors del Pallars Jussà.


Consta de 3 apartats:
La girella: Si el corder és l?emblema del Pallars, la girella n?és l?embotit per excel·lència. L?únic elaborat tradicional a base de carn de corder combinat amb arròs. En aquesta obra que es presenta, hi compta amb un apartat especial.
La carn: A l?apartat de carnisseria es descriuen els diferents talls que ofereix una canal de corder i s?hi explica per a quin tipus de receptes és més adequada cadascuna d?elles. Els carnissers i elaboradors de la comarca hi mostren les seves propostes, un total d?11.
La cuina: El llibre recull un total de 37 receptes de corder dividides en dos blocs. D?una banda, el lector coneixerà les propostes gastronòmiques de 29 restaurants del Pallars Jussà: elaboracions amb personalitat que recullen el saber fer dels professionals que treballen al Pallars amb productes propers i de qualitat.


D?altra banda es pot trobar un segon bloc de receptes, propostes més senzilles i alhora innovadores que la Fundació Alícia ha dissenyat per fer arribar la carn de corder al gran públic, un total de 8.